Пт, 2024-03-29, 13:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:48
З 1 січня 2016 року Укрзалізниця планує підвищити тарифи на вантажоперевезення
Інші останні Економічні новини

ПАТ "Укрзалізниця" має намір від 1 січня 2016 року підвищити тарифи на вантажні залізничні перевезення на 15%, при цьому тарифи на перевезення вугілля планують підвищити на 5%.

Як повідомив керівник "Укрзалізниці" Олександр Завгородній в Києві в четвер, 29 жовтня, відповідні документи "Укрзалізниця" вже подала для розгляду, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами Завгороднього, підвищення тарифів на залізничні вантажні перевезення в Україні на 15% з 1 січня 2016 року дасть змогу спрямувати на капітальні інвестиції близько 7 млрд грн.

"Якщо цього не станеться (підвищення тарифів – ред.), то на капінвестиції буде спрямовано близько 3 млрд грн", - сказав він.

За словами глави "Укрзалізниці", наступне підвищення тарифів на вантажоперевезення планується в липні 2016 року.

Щодо тарифів на пасажирські перевезення Завгородній повідомив, що питання їх підвищення розглядатиметься після відповідного аналізу.

Новостворене ПАТ "Українська залізниця" може об`єднати всі залізничні активи країни в грудні

ПАТ "Українська залізниця", створена на базі "Укрзалізниці", може об`єднати всі залізничні активи країни в грудні, заявив заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер на бізнес-форумі у Києві, передає УНІАН.

"Одне з найбільших надбань того, що ми робимо, - це "Укрзалізниця". Сформовано нову компанію ("Українська залізниця" – ред.), яка, сподіваюся, у грудні буде наповнена активами. Тобто те, що перебуває під управлінням різних залізниць, плюс заводи, буде під управлінням нової компанії", - сказав Шульмейстер.

За словами чиновника, новостворена структура дасть можливість привести управління залізничними активами країни у відповідність зі світовими стандартами.

Нагадаємо, наприкінці вересня Кабінет міністрів України затвердив статут ПАТ "Українська залізниця". Статут, окрім іншого, визначає принципову відмінність нового товариства від Укрзалізниці - перехід від одноосібного менеджменту до колегіального. Крім того, документ передбачає приватне розміщення першого випуску простих іменних акцій товариства у кількості 229879115 штук номінальною вартістю 1000 гривень кожна. Розміщення акцій покладається на Міністерство інфраструктури.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 729 | Додав: adminA | Теги: 1 січня 2016 р, тарифи, вантажоперевезення, Укрзалізниця | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]