Пт, 2024-03-29, 15:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:56
Зубко - Україна веде переговори з Туркменістаном щодо постачання нафти і газу. ВІДЕО
Інші останні Економічні новини

Україна веде переговори з Туркменістаном щодо поставок нафти і вивчає оптимальні шляхи транспортування газу до країни, повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства з посиланням на віце-прем`єр-міністра Геннадія Зубка.

"Для нас важливі поставки туркменського газу, єдине - нам потрібно знайти раціональний шлях для поставок. Але зараз основні переговори йдуть щодо поставок туркменської нафти", - цитує Зубка прес-служба.

За словами віце-прем`єра, у сторін є розуміння того, яким чином можливо здійснювати поставки нафти.

"Ми розуміємо, яким чином - поромними переправами є можливість поставляти саме в Україну і нафту, і нафтопродукти для того, щоб диверсифікувати поставки в Україну", - сказав Зубко.

Як повідомлялося, за словами президента Туркменістану Гурбангули Бердимухамедова, його країна готова збільшити поставки продукції паливно-енергетичного комплексу до України.

Як повідомлялося, сьогодні, 29 жовтня, президент України Петро Порошенко перебуває з візитом у Туркменістані. Головна тема переговорів з президентом Туркменістану Бердимухамедовим - активізація міждержавного політичного діалогу на вищому рівні, поглиблення взаємовигідного партнерства в торговельно-економічній, аграрній, енергетичній, фінансовій, науково-технічній, культурно-гуманітарній та туристичній сферах.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 749 | Додав: adminA | Теги: україна, постачання нафти і газу, Туркменістан, переговори, Зубко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]