Вт, 2024-03-19, 11:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:03
З дівчат міліціонери вибивали зізнання, погрожуючи кинути в камеру до зеків
Інші останні Кримінальні новини

Троє мешканок Донецька заявляють, що міліціонери били їх і змушували зізнатися в неіснуючому злочині. Заяву подали 29-річна Євгенія Ларіна і 20-річні Христина Альохіна, Сніжана Рідна, повідомляє Gazeta.ua.

Як повідомили дівчата, їх змушували зізнатися в неіснуючому злочині. "7 червня ми сиділи в ресторані. До нас підсів хлопчина років 25, представився Даніелем зі Швейцарії. Уважний такий, говорив англійською і російською. Він запросив нас в клуб, ми погодилися. Ми поїхали в клуб, але Даніель почав вульгарно поводитися, тому ми поїхали", - розповіла Сніжана.

Пізніше з'ясувалося, що іноземець заявив у міліцію про крадіжку. На наступний день правоохоронці прийшли додому до Ларіної. "Ми на наступний день зателефонували Жені, але вона не відповідала. Поїхали до неї, стукаємо, а двері хтось тримає зсередини. Раптом відчиняють і затягують в квартиру всіх - мене, Христину і племінницю Марту. Забрали у нас телефони, Христину вдарили по голові і шиї, наділи наручники, Женю за волосся витягли в коридор", - додала дівчина.

Як розповіли дівчата, їх повезли до Київського райвідділу міліції Донецька. "До вечора мене по черзі били шестеро мужиків. По голові, животі, шиї. Найбільше старався їх начальник. Вимагали щось підписати, не пояснювали - що", - описала Христина. За даними видання, близько 20:30 у відділення прийшла адвокат Тетяна Матяш, яку найняв батько двох дівчат. Правозахисник розповіла, що чула крики Христини, міліціонери лізли до неї в білизні.

"Обхаркували мене, обіцяли зґвалтувати. Кричали: "Підписуй, або кинемо в камеру до зеків. Вони матимуть тебе у всіх відмінках, що зізнаєшся ще й не в цьому", - додала Євгенія. Як стало відомо, після затримання у дівчини частково паралізувало обличчя, у Христини постійно болить живіт, Сніжані покалічили груди. Постраждалі зафіксували побої і подали скаргу на міліціонерів.

"Той чоловік прогуляв всі гроші, у нього не було чим платити. Щоб якось виплутатися, вигадав крадіжку. Потім відмовився від заяви, але міліціонери вже використовували його в своїх цілях. Катували дівчат, щоб отримати зізнання. Маючи його, вже могли вимагати грошей у родичів. Для порушення кримінальної справи стосовно міліціонерів навіть не треба висновків про побої. Перевищення їх повноважень полягає в незаконному проникненні в квартиру і затриманні", - наголосив член комісії при Президенті України з припинення тортур Олександр Кудінов.

Як повідомлялося вчора, 25 червня, жертва донецького міліціонера, заарештованого за побиття, заявляє про зґвалтування.

Зазначимо, що українські міліціонери відомі своєю відверто кримінальною поведінкою і звірствами стосовно простих громадян. Так, вчора стало відомо, що донецькі міліціонери побили і зґвалтували затриманого і потім вимагали хабар за те, що залишили в живих.

А в минулому році в Донецькій області даїшники на власних "Жигулях" підрізали Chery з місцевим жителем за кермом, підійшли до автомобіля і почали витягати його з салону. При цьому ображали матом, відібрали у водія мобільний телефон, погрожували розправою, намагалися заволодіти його машиною. Також даїшник намагався зґвалтувати одну з дівчат, що сиділи в авто, а двох інших примушував до орального сексу.

Міліціонери кажуть, що не били і не погрожували "повіям"

Донецька міліція спростовує інформацію про побиття трьох жінок у Київському районному відділенні міліції, повідомляє Головне управління ГУ Міністерства внутрішніх справ у Донецькій області. За даними відомства, інформація про побиття і катування трьох дівчат у міліції, яка з'явилася в ЗМІ, не є правдивою. Варто зазначити, що до Київського РВВС від адміністрації однієї з донецьких саун надійшла заява про те, що у іноземного клієнта закладу зникли гроші.

Пізніше, в ході оперативно-розшукових заходів правоохоронці з'ясували, що іноземний громадянин, який прибув до Донецька на чемпіонат Європи з футболу, познайомився в нічному клубі з трьома молодими жінками та поїхав з ними в сауну. Коли дівчата пішли, турист виявив зникнення грошей. Особи супутниць іноземця були встановлені за допомогою камер відеоспостереження клубу, в якому компанія познайомилася. Примітно, що всі троє перебувають на обліках відповідних ГУ МВС області як особи, які займаються проституцією.

Як додають правоохоронці, двох з підозрюваних доставили в Київський райвідділ, а третя відмовилася виходити з квартири, шантажуючи оперативників погрозами кинути 2-річну дитину сестри, яку вона тримала за руку, звісивши з балкона. Однак жінки звернулися в Управління внутрішньої безпеки Донецької області із заявою про те, що міліціонери їх жорстоко побили. Співробітники безпеки опитали їх, але якихось явних тілесних ушкоджень на них не було. Прокуратура Донецька почала перевірку за фактом побиття міліціонерами трьох жінок.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 1142 | Додав: adminA | Теги: зізнання, Міліціонери вибивали | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]