Вт, 2024-04-23, 11:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:14
З українців за вивезення та переробку сміття думають брати вдвічі більше грошей
Інші останні Економічні новини

У Міністерстві регіонального розвитку та будівництва заявили про необхідність підвищення тарифів на вивезення сміття для населення. На думку чиновників, їх слід підвищити щонайменше вдвічі. З цим згодні і представники сміттєпереробних компаній, пояснюючи цю необхідність зростанням цін на електроенергію і пальне.

У Мінрегіонбуді також планують залучати інвесторів для будівництва сміттєпереробних заводів. Для цього у відомстві хочуть прискорити процес запровадження "зелених тарифів" на електроенергію, що отримується з побутових відходів, пише "КоммерсантЪ-Украина".

Українцям необхідно підвищити тариф на вивезення сміття, заявив 19 квітня перший заступник міністра регіонального розвитку Олександр Аліпов. "Якщо ми хочемо жити в чистоті, то підвищення тарифів неминуче. За нашими розрахунками, щомісяця люди можуть собі дозволити платити до 10 грн за вивіз сміття", - зазначив Аліпов, не уточнивши, проте, коли саме в Мінрегіонбуді мають намір порушувати питання про підвищення тарифів.

Представники сміттєпереробних компаній поділяють позицію заступника міністра. Голова наглядової ради ПрАТ "ГрінКо" Віктор Ржоткевич зазначив, що в містах, де проводиться роздільний збір сміття, необхідно також запровадити тариф на сортування сміття. За його розрахунками, якщо вартість вивозу та захоронення ТПВ має становити близько 50 грн за кубометр, то тариф на сортування - не менше ніж 20-30 грн за кубометр. За несортування сміття бізнесмен пропонує карати людей штрафами.

Нагадаємо, в лютому поточного року "регіонали" Юлія Льовочкіна та Юрій Мірошниченко внесли на розгляд Ради законопроект, яким пропонується, щоб населення в обов'язковому порядку з 1 січня 2013 року оплачувало сортування сміття. Це має зробити рентабельним будівництво 10 сміттєпереробних заводів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1131 | Додав: adminA | Теги: вдвічі більше грошей, українців, вивезення, переробку сміття | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]