Ср, 2024-04-17, 01:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:01
Митниця хоче взяти під жорсткий контроль всі імпортні товари
Інші останні Економічні новини

Державна митна служба з метою посилення контролю за реалізацією іноземних товарів пропонує запровадити обов'язкову вимогу наявності на товари іноземного виробництва митної декларації. Про це повідомила прес-служба відомства.

"Крім того, необхідно посилити контроль за реалізацією товарів іноземного виробництва. Адже наявність у продажу незаконно ввезених товарів робить економічно недоцільним легальний імпорт, а держава не отримує належних податків у бюджет", - заявив голова Держмитслужби Ігор Калєтнік.

Пропонується запровадити обов'язкову вимогу щодо наявності на товари іноземного виробництва митної декларації, на підставі якої ці товари були ввезені в Україну й надійшли у продаж.

У разі, якщо підприємство продає товар іноземного виробництва без копії такої ВМД (вантажної митної декларації), до нього буде застосовуватися штраф у розмірі подвійної вартості товару.

Калетник також підкреслив, що успішне запровадження в життя цих ініціатив можливе лише за умови злагодженої роботи всіх відомств. Адже така система роботи гарантує повний ланцюг контролю за ввезенням і реалізацією імпортних товарів. Тобто виключає ситуацію, коли може бути проданий товар, ввезений незаконно.

Зазначимо, що і без такої ініціативи на українській митниці не все спокійно. Так, імпортери скаржаться, що в березні митна вартість товарів збільшилася на 200-300%, а на регіональних митницях - зокрема в Одесі - з'явилися списки з рекомендованою вартістю товарів. На митниці не заперечують існування таких списків, однак заперечують їхню належність до Держмитслужби.

Імпортери кажуть, що агресивна поведінка митниці викликана необхідністю зібрати кошти до бюджету. Адже президент Віктор Янукович вжив низку заходів з виведення з тіні експортно-імпортних операцій на митниці і відсторонення фірм-посередників з метою підняти наповнюваність скарбниці на 7 млрд грн. Напередодні виборів-2012 уряд шукає додаткових джерел фінансування анонсованих президентом щедрих соцініціатив.

Також раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів планує збільшити надходження до бюджету за рахунок скасування пільг на імпорт різних товарів. Джерела в Кабміні повідомили, в яких галузях уряд планує збільшити додаткові надходження до бюджету. Зростання очікується за 18% тарифних ставках, що діяли в 2011 році.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1062 | Додав: admin | Теги: україна, державна митна служба | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]