Пт, 2024-03-29, 11:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:17
З українською опозицією зустрілася Меркель та заявила про підтримку Тимошенко
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила свою солідарність із демократичною опозицією України та заявила про підтримку екс-прем’єра Юлії Тимошенко, повідомили у прес-службі "Фронту Змін".

Про це йшлося під час зустрічі федерального канцлера, лідера Християнсько-демократичного союзу ФРН Меркель з лідерами Об’єднаної опозиції "Батьківщина" Арсенієм Яценюком, Григорієм Немирею і Борисом Тарасюком, а також представником партії "УДАР" Іриною Геращенко.

Сторони підкреслили, що необхідними умовами для наближення України до Європейського Союзу є проведення парламентських виборів, які відповідають стандартам ОБСЄ та Ради Європи, запровадження реальної, а не лише на словах судової реформи, яка б базувалася на повазі до принципу верховенства права.

Крім того - безумовне звільнення політичних в’язнів, зокрема Тимошенко та колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

На зустрічі йшлося також про перебіг виборчої кампанії та питання, які викликають занепокоєння у міжнародних спостерігачів.

У цьому зв’язку Яценюк заявив, що "ці вибори є червоною лінією для України: або демократична Україна стає частиною ЄС, або український народ буде позбавлений сьогоднішньою владою європейського майбутнього та житиме в диктатурі".

Крім того, донька Тимошенко Євгенія передала Ангелі Меркель особисте послання своєї матері та подякувала їй за ту підтримку, яку надає уряд Німеччини і німецькі лікарі.

"Лікарі клініки "Шаріте" врятували життя моєї мами", - наголосила Тимошенко.

Меркель заявила, що вона підтримує Тимошенко і готова надалі їй допомагати.

Раніше повідомлялось, що німецький парламент заблокує Угоду про асоціацію з Україною, поки Юлія Тимошенко не буде звільнена. Про це заявив глава комітету з європейської інтеграції німецького Бундестагу Гюнтер Кріхбаум.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1012 | Додав: adminA | Теги: українською опозицією, тимошенко, Меркель | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]