Пт, 2024-04-19, 10:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:48
За 44 мільйони доларів пішла з молотка тривимірна "Статуя Свободи" Ворхола
Інші останні Новини світу
Хотите порадовать любимую? Тогда купите ей новую одежду, а еще лучше туфли, а если не знаете какие модные женские туфли сейчас, то посетите сайт shoestory.com.ua, на котором не только узнаете, но и сможете купить стильную женскую обувь.

Тривимірна композиція Енді Ворхола "Статуя Свободи" пішла з молотка в середу ввечері на торгах Christie's в Нью-Йорку за 43,8 мільйона доларів, повідомив аукціонний дім.

Передпродажна оцінка становила 35 мільйонів доларів. Це єдина робота з серії, виконаної "батьком поп-арту" в 1962 році у форматі 3D, що залишилася в приватних руках. Дві інші належать музеям, зокрема музею Енді Ворхола в його рідному Піттсбурзі, пишуть РИА "Новости".

"Статуя Свободи", обожнений Ворхолом предмет зображення поряд з пляшкою кока-коли і консервною банкою супу "Кемпбелл", стала втіленням американської мрії, зазначив віце-президент торгового дому Christie's Бретт Горві.

"Робота була художнім посланням любові славного сина іммігрантів його улюбленому місту Нью-Йорку", - так представив аукціонний дім цей лот.

Ціновим рекордом у творчості митця є його "Аварія зеленої машини", продана в Нью-Йорку за 72,7 мільйона доларів.

Прототип композиції Ворхола - справжня "Статуя Свободи" - була отримана Америкою в дар від французького народу на честь 100-річчя Декларації Незалежності США в 1876 році і нещодавно відзначила своє 136-річчя. Вона ледве встигла відкритися після реконструкції, на яку пішло 30 мільйонів доларів, як тут-таки її накрив буревій "Сенді". Збитки, завдані стихією, ще не підраховані.

"Статуя Свободи", поряд з Ейфелевою вежею в Парижі і Біг-Беном у Лондоні, очолює рейтинг найбільш відвідуваних туристами визначних пам'яток у світі, складений за результатами онлайн-опитування читачів, проведеного журналом для мандрівників Travel + Leisure. Щоркуо Ліберті-айленд відвідують близько 3,5 мільйона осіб.

Нагадаємо, британський бізнесмен Енді Філдс на благодійному розпродажі в Лас-Вегасі придбав за 5 доларів невідомий раніше малюнок культового американського художника Енді Ворхола, вартість якого оцінюється сумою, яка перевищує 2 млн доларів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1029 | Додав: adminA | Теги: тривимірна Статуя Свободи Ворхола, 44 мільйони доларів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]