Чт, 2024-04-25, 19:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:34
За зверненнями до Євросуду Україна - на четвертому місці
Інші останні Політичні новини

Україна посідає четверте місце за кількістю справ, що розглядаються Європейським судом з прав людини. Про це йдеться у щорічному звіті про результати діяльності Урядового уповноваженого України у справах Європейського суду з прав людини, передає "Українська правда". 

Зазначається також, що справи проти України, які розглядаються в Євросуді, становлять 7,5% загальної кількості справ, повідомляє сайт Міністерства юстиції.

Більше справ до Євросуду надійшло лише з Росії, Туреччини та Румунії.

Серед причин, які найчастіше призводять до скарг проти України: невиконання або тривале виконання рішень національних судів, а також тривале провадження досудового слідства у кримінальних справах та тривалий розгляд справ судами.

Серед найпоширеніших підстав для звернення українців до Євросуду є "неналежні матеріально-побутові умови тримання осіб, які перебувають в місяцях досудового тримання під вартою або в місцях виконання покарань, а також ненадання вказаній категорії осіб адекватної медичної допомоги".


Зазначимо, що особлива увага останнім часом приділяється позовам до Євросуду ув'язнених лідерів опозиції екс-прем'єра Юлії Тимошенко і екс-голови МВС Юрія Луценка. Їхні захисники і соратники сподіваються, що після рішення ЄСПЛ Тимошенко і Луценко звільнять, але багато політиків налаштовані скептично і вважають, що українська влада проігнорує рішення Євросуду, як ігнорує інші рекомендації Європи.

Зазначимо, що раніше Україна була на п'ятому місці за кількістю заяв громадян до Європейського суду з прав людини. Незважаючи на те, що ЄСПЛ відкидає приблизно 90% скарг українців, деяким громадянам все ж пощастило виграти справи проти України і навіть відсудити багатотисячні компенсації.





Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1066 | Додав: adminA | Теги: Україна - на четвертому місці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]