Сб, 2024-04-20, 16:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:57
Заарештували одну з керівниць "Аум Синріке" у Японії
Інші останні Новини світу

У Японії заарештували Наоко Кікусі, яку вважають однією з керівниць секти "Аум Синріке": у багатьох країнах світу діяльність цієї організації заборонена, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Кікусі, що переховувалася протягом 16 років, вистежили й схопили в неділю ввечері в місті Сагамихара, за 30 кілометрів від Токіо.

Кікусі розшукували разом з іншими лідерами секти, яких звинувачують в організації сумнозвісної "заринової атаки" у токійському метро 1995 року.

Релігійну секту "Аум Синріке" заснував у липні 1987 року Тадзуо Мацумото, більш відомий як Секо Асахара. Назва секти в перекладі з японської означає "Шлях до справжньої енергії пізнання".

За весь час існування секти її чисельність досягала щонайбільше 30 тисяч осіб. До заборони секти в Японії її центр розташовувався у Токіо, штаб-квартира - у Фудзі. Також існували філії у великих містах Японії, на Цейлоні, у США, Німеччині й Росії.

Перший теракт прихильники "Аум Синріке" здійснили в 1994 році у префектурі Нагано. Вони застосували бойовий газ зарин у місті Мацумото. Жертвами стали сім осіб.

20 березня 1995 року сектанти вчинили другий теракт, розпорошивши зарин у метрополітені Токіо на станціях "Касумі-Га-Секі" і "Нагатате". Тоді 13 осіб загинули й 6,3 тисячі дістали отруєння різного ступеня тяжкості, наслідком якого стало ураження опорно-рухового апарату, язика й органів зору.

З березня 1995 року діяльність секти заборонено у всіх країнах світу.

16 травня 1995 року недалеко від Токіо поліція заарештувала голову секти Секо Асахару й ще близько 30 її керівників. У лютому 2004 року токійський окружний суд виніс Асахарі смертний вирок; вирок у виконання ще не приведено.

У 2000 році секта відродилася під іншою назвою - "Алеф" і продовжила діяти на чолі з колишнім керівником філії "Аум Синріке" у Москві Фуміхіро Дзіою. Секту вважають однією з десяти найнебезпечніших сект світу.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 921 | Додав: adminA | Теги: Японії заарештували, Аум Синріке | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]