Вт, 2024-03-19, 06:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:05
США: Влада планує заборонити легальну синтетичну курильну марихуану. ВІДЕО
Інші останні Новини світу

Влада США оголосила війну спайсам - так називають синтетичну марихуану. За заявами представників влади, курять її, в основному, підлітки, і наслідки бувають сумними. За останні роки сотні людей потрапили в лікарні, були й смертельні випадки.

Обов'язкове попередження на яскравому впакуванню "Не для вживання людиною" прихильників спайсів не зупиняло. Американці скуповували легальний дешевий наркотик, а деякі навіть потім ділилися в Інтернеті враженнями.

У медиків - свої враження й статистика, передають Вести.Ru.

Тільки в Нью-Йорку торік 110 осіб госпіталізовані після передозування курильними сумішами. В Іллінойсі минулого тижня від вживання спайсів помер ще один підліток.

"У цих сумішей багато назв, їх робили понаде 150 компаній. Багато хто курить спайси, але зараз це незаконно", - розповідає власник тютюнового магазина Алекс.

Штраф - 500 доларів або місяць в'язниці. Нью-Йорк став 36-м штатом США, що заборонив ДО-2, "Містера Найс Гай", "Скунса" та інші суміші, які прийнята називати синтетичною марихуаною. Інгредієнти, з яких складаються суміші, небезпечні для здоров'я й життя, підсумували медики. Законодавці штату відреагували.

"Синтетична марихуана призведе до насильства й негативних реакцій. В основному, серед молоді. Це ненатуральний продукт і може заподіяти людям шкоду", - говорить адвокат Ерік Франц.

Шкідливі властивості хімічних елементів курильних сумішей до кінця не вивчені. Але навряд чи потрібно бути вченим, щоб не помітити згубний ефект.

"Від спайсів люди починають панікувати, боятися, і все перетворюється в нічний кошмар хвилин на 20. Вони просто втрачають розум. Я продавав суміші кілька тижнів, але потім перестав, це божевілля", - ділиться власник тютюнового магазину в США.

Алекс прочитав у газеті, що навіть Демі Мур, покуривши суміші, потрапила в лікарню. Втім, у штаті, де живе акторка, у Каліфорнії, натуральну марихуану легко відпускають за рецептом. У Нью-Йорку травичку теж, швидше за все, легалізують.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1058 | Додав: admin | Теги: заборона легальна синтетична куриль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]