Чт, 2024-03-28, 14:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:54
Закон про створення системи єдиної екстреної допомоги громадянам "112" Рада ухвалила
Інші останні Офіційні новини

Верховна Рада ухвалила закон "Про систему екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112", повідомляє "Українська правда".

За відповідне рішення проголосувало 247 депутатів, з яких 174 - "регіонали", 2 "бютівці", 5 "нунсівців", 24 комуністи, 20 депутатів "Народної партії", а також 18 членів фракції "Реформи заради майбутнього".

Система має забезпечити надання допомоги у ситуації, що загрожує здоров'ю, життю, майну або навколишньому природному середовищу, громадському порядку, в інших небезпечних ситуаціях.

Закон також визначає засади функціонування системи, що охоплює центри екстреної допомоги, оперативно-диспетчерські служби, підрозділи екстреної допомоги; встановлюється порядок регулювання та матеріально-технічного забезпечення системи.

Нагадаємо, що ще на початку минулого року президент України Віктор Янукович доручив прем'єру Миколі Азарову створити систему екстреної допомоги громадянам. Після впровадження "Системи 112" вона стане вітчизняним аналогом відомої американської служби порятунку "911".

У серпні 2011 року уряд України схвалив законопроект, що визначає принципи роботи системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером "112".




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1064 | Додав: adminA | Теги: закон, 112 Рада ухвалила | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]