Чт, 2024-04-18, 09:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:05
Закордонні експерти спростували заяви РФ про український сир. ВІДЕО
Інші останні Економічні новини

В українських сирах, що першими потрапили під заборону "Росспоживнагляду", немає пальмової олії. Про такі результати незалежної експертизи, зробленої за кордоном на замовлення української сторони, повідомляє ТСН з посиланням на голову Держветфітосанітарної служби України Івана Бісюка.

На початку сирної війни з Росією його відомство доправило на закордонне тестування зразки сирів трьох виробників - Пирятинського й Менського сирзаводів та підприємства "Гадячсир". За словами Бісюка, експертиза підтвердила: ці сири якісні і не містять рослинних олій.

Офіційні результати тестів, які мають стати вагомим аргументом у сирній війні, очікують отримати за 10 днів.

Нагадаємо, так званий сирний конфлікт почався після того, як головний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко підписав документи про вилучення з продажу в Росії та зупинення ввезення до РФ сирної продукції трьох українських виробників: ПП "Прометей" (Чернігівська обл.), АТ "Пирятинський сирзавод" і ТОВ "Гадячсир" (обидва - Полтавська обл.)".

Українські виробники були здивовані заявою голови "Росспоживнагляду" та назвали звинувачення безпідставними.

Однак посол Росії в Україні пообіцяв, що найближчим часом "сирне питання" між Україною та Росією буде врегульовано.

А згодом російська сторона висловила готовність відновити завезення з України сирів, якщо вони будуть належної якості.

Але під кінець лютого ініціатор "сирної війни" між Україною та Росією, голова "Росспоживнагляду" Геннадій Онищенко заявив, що розширив до семи список українських підприємств, яким заборонено постачати сир на російський ринок.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1079 | Додав: adminA | Теги: український сир, Закордонні експерти спростували, РФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]