Нд, 2024-09-08, 02:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:36
Завадити мені стати генсеком НАТО хотів путін - прем'єрка Естонії
Інші останні Кримінальні новини

Прем'єр-міністерка Кая Каллас розповіла, що путін намагався перешкодити їй стати генеральним секретарем НАТО. Про це естонська прем’єрка сказала в інтерв’ю шведському виданню Svenska Dagbladet.

У цьому контексті Каллас згадала, як у лютому рф оголосила її у розшук. Раптово на її телефон почали приходити повідомлення.

"Серйозно, путін хотів показати оголошенням про розшук те, що ми не справжня країна. Що і тут діють російські закони. Але вони недійсні", – сказала Каллас.

Також, як зазначила естонська прем’єрка, на це була й інша причина.

"Оголошення про розшук також стало сигналом для моїх європейських колег. Коли ми говоримо про різні посади на європейському рівні або в НАТО, головний аргумент проти мене полягає в тому, що я – антиросійський провокатор. Тому вони і внесли мене до цього списку, щоб дати зрозуміти, що я їх провокую", – сказала вона.

Нагадаємо, у лютому росія оголосила в розшук десятки європейських, зокрема латвійських політиків та посадовців, а також багатьох українських військових і сотні оголошених Москвою "іноземними найманцями" людей, які разом з українцями борються проти російських загарбників.

В російський розшук потрапили 59 із 68 депутатів Сейму, які голосували за вихід із договору про пам'ятники з росією. Крім того, у розшуку рф перебувають три чинні міністри Латвії – міністр землеробства Армандс Краузе, міністр фінансів Арвілс Ашераденс, міністр юстиції Інесе Лібіня-Егнере.

Також рф оголосила у розшук естонську прем'єрку Каю Каллас та держсекретаря Естонії Таймара Петеркопа.

Офіційна представниця МЗС рф марія захарова повідомила, що Каллас і Петеркоп оголошені в розшук за "знищення пам'ятників радянським воїнам".

Коментуючи оголошення себе у розшук, Каллас заявила, що не буде мовчати і продовжить рішучу підтримку України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 432 | Додав: admin | Теги: Естонія, Генсек, прем'єрка, Путін, Каллас, НАТО | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]