Нд, 2024-09-08, 01:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:02
Потрібна участь лідерів світу, немає нації, здатної зупинити війну лише своїми зусиллями - Президент
Інші останні Новини України

Президент України Володимир Зеленський у Харкові відвідав місця нещодавніх терористичних ударів та закликав країни Заходу взяти участь у Саміті миру. Про це глава держави написав.

"Для них це задоволення — спалювати. Ми всі знаємо, із ким маємо справу. росією керують люди, які хочуть зробити нормою спалювати життя, руйнувати міста й села, розділяти народи та стирати національні кордони війною», — зазначив він.

Володимир Зеленський наголосив, що немає нації, яка здатна зупинити таку війну лише своїми зусиллями. Відтак і Україні потрібна участь лідерів світу.

«Чи хоче росія діалогу? Україна має найбільший у світі досвід обману з боку росії на переговорах. Обману, який, зокрема, був прикриттям росії для підготовки цієї війни. І саме тому потрібні глобальні зусилля — Саміт миру за участю лідерів, яких росії не обманути», — заявив глава держави.

Президент повідомив, що 15 червня Україна разом зі Швейцарією готує Саміт миру.  Підтвердили участь у ньому понад 80 держав.

"Я звертаюся до лідерів світу, які поки що осторонь глобальних зусиль із підготовки Саміту миру: до Президента Байдена, лідера Сполучених Штатів, до Президента Сі, лідера Китаю.

Ми не хочемо, щоб, так само як ці книжки, згорів Статут ООН.

Сподіваюся, не хочете й ви. Будь ласка, проявіть ваше лідерство в наближенні миру — дійсно миру, а не паузи між ударами. Зусилля світової більшості — це найкраща гарантія виконання зобов’язань. Будь ласка, підтримайте Саміт миру своїм персональним лідерством та участю", — закликав Президент України Володимир Зеленський.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський заявив про російський удар 25 травня по Харкову  керованими авіабомбами – черговий прояв російського божевілля.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 344 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]