Пт, 2024-03-29, 09:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:39
Журналісти вимагають від ГПУ припинити утиски ЗМІ
Інші останні Політичні новини
Біля стін Генеральної прокуратури проходить акція на підтримку телеканалу ТВі та інтернет-видання LB.ua, які в останні дні зазнали утисків правоохоронних органів.

Як повідомляє власний кореспондент NEWSru.ua з-під стін будівлі ГПУ, акція вийшла не масовою, проте правоохоронці підготувалися.

Всі вулиці на підступах до Генпрокуратури перекрито працівниками МВС та МНС. Усіх, хто намагається пройти за огорожу, повідомляють, що головна будівля Міністерства надзвичайних ситуацій замінована, але разом з тим журналістів пропускають за редакторськими посвідченнями.

Представник Міністерства внутрішніх справ повідомив учасників акції про те, що їхній захід відбувається незаконно, за його словами, заявку на акцію було подано невчасно.

До журналістів прийшов представник державної виконавчої служби, який оголосив постанову суду від 3 липня, за якою в центрі Києва протягом двох місяців заборонено проводити масові акції.

Це судове рішення стосувалося представників окремих суб'єктів господарювання, які мали намір проводити акції у центрі столиці. При цьому крім двох суб'єктів у рішенні суду вказані "інші особи".

Судовий виконавець наголосив, що рішення суду забороняє проводити будь-які акції протесту у центрі міста.

Саме з цим рішенням суду судові виконавці вже намагалися заборонити проведення голодування під Українським домом. Тоді після спілкування з правозахисником судові виконавці пішли геть.

Як повідомлялося, 12 липня Микола Княжицький дізнався, що проти нього податкова міліція порушила кримінальну справу. Це сталося, коли до офісу телеканалу приїхала податкова міліція для вилучення фінансово-господарської документацію у цій кримінальній справі.

13 квітня 2012 року гендиректор ТВі заявив про тиск на телеканал з боку податкових органів і звернувся до МВС і до Податкової службу з проханням розібратися з цими "переслідуваннями".

Через кілька днів "податківці" провели позапланову перевірку телеканалу ТВі за постановою слідчого.

Як заявили правоохоронці, вони отримали дані про те, нібито щомісяця для ТВі передають з-за кордону (орієнтовно з Британії) сотні тисяч доларів "у чемоданах".

Як повідомлялося, Ландіка обурила публікація у виданні Lb.ua від 18 листопада 2011 року, в якій розмістили фото, де він у сесійній залі парламенту веде СМС-листування про долю свого сина, який на той момент перебував під судом за звинуваченням у побитті дівчини.

Через 8 місяців після подачі Ландіком заяви прокуратура почала перевірку. Кошкіна заявила, що вважає заяву Ландіка лише приводом для розправи з виданням.

Після цього Ландік попросив припинити кримінальне переслідування видання LB.ua за його депутатським зверненням від листопада 2011 року. З відповідною заявою він звернувся до прокурора Печерського району Києва.

18 липня прокуратура Печерського району Києва порушила кримінальну справу за фактом порушення таємниці листування Ландіка.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1010 | Додав: adminA | Теги: журналісти, ГПУ припинити утиски ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]