Пт, 2024-04-26, 23:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:44
Знайдено найдавнішу астрологічну таблицю для визначення долі
Інші останні Новини Європейського Союзу

У хорватській печері з видом на Адріатичне море виявлена ​​одна з найстаріших (з відомих науці) астрологічних таблиць: за такою визначали (і визначають) долю людини в залежності від того, коли вона народилась. Дошка зі слонової кістки, чий вік оцінюється більш ніж у дві тисячі років, збереглася не вся.

Знайдено лише тридцять фрагментів з вигравійованими на них знаками зодіаку в греко-римському стилі. Дослідники витратили кілька років на те, щоб розкопати їх і скласти разом. Поруч з залишками дошки знайшли також тисячі фрагментів посудин для вина в грецькому стилі.
 Від античних часів до нас дійшло безліч гороскопів - на папірусах, стінах і т. п., але жоден з них, вважають вчені, не старий настільки, як хорватська знахідка.
Печера Спіл (просто "печера" по-хорватськи) поблизу села Накована добре відома археологам. 1999 року там почалися розкопки тієї секції, яка виявилася заблокованою близько двох тисяч років тому. Проте, археологи не впевнені в тому, яким чином дошка потрапила до печери і де її виготовили.
Зазначимо, астрологія виникла у Вавилоні приблизно в середині першого тисячоліття до н. е. і до його кінця поширилась по всьому Східному Середземномор'ю, ставши особливо популярною в елліністичному Єгипті. Саме там склався той астрологічний стиль, який практикується донині.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1094 | Додав: nowyny | Теги: астрологічна таблиця для визначення, печера Спіл | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]