Сб, 2024-04-27, 06:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:03
69% українців вважає, що Янукович впливає на суди у справах Тимошенко і Луценка - опитування
Інші останні Політичні новини
Реакція українців щодо помилування та звільнення екс-голови МВС Юрія Луценка в основному позитивна - 69,4% опитаних позитивно оцінили цей крок, свідчать результати дослідження Центру Разумкова.

Більше половини опитаних (53,7%) вважають, що це звільнення відбулося під тиском міжнародного співтовариства, 18,4% дотримуються думки, що це відбулося під тиском громадської думки України і 14,7% - з доброї волі президента Віктора Януковича. У вирішальній ролі міжнародного співтовариства у звільненні Луценка переконана більшість або відносна більшість жителів усіх регіонів і прихильників усіх парламентських партій.

Щодо впливу звільнення Луценка на становище опозиції респонденти найчастіше дають відповідь, що це не вплине на її положення (38,6%) або ж посилить її (31,5%). На посилення опозиції найчастіше очікують симпатики "Батьківщини" (52,4%) і "Свободи" (52,9%). Крім того, більшість громадян України вважають, що президент Віктор Янукович особисто впливає на суди і діяльність правоохоронних органів у справах екс-прем'єра Юлії Тимошенко і екс-глави МВС Юрія Луценка.

Згідно з даними опитування, 69,4% українців дотримуються такої думки. При цьому переважна більшість респондентів, які так думають, - це жителі Західного, Центрального і Східного регіонів України і відносна більшість жителів Півдня. У розрізі політичних симпатій - більше 90% тих, хто на останніх парламентських виборах голосував за "Батьківщину" і "Свободу", 85,2% - представники електорату партії "УДАР", 53,1% - представники електорату Компартії України і 43,3% тих , хто голосував за Партію регіонів.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 12 по 16 квітня. Опитано 2010 респондентів старших за 18 років у всіх областях України, Києві та в Криму (132 населених пункти - 79 міських і 53 сільських поселень) за вибіркою, яка представляє доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Нагадаємо, 5 квітня омбудсмен Валерія Лутковська звернулася до президента Віктора Януковича з проханням про помилування Луценка. Омбудсмен послалася на стан здоров'я Луценка і на те, що екс-міністр відбув більшу частину покарання. 7 квітня Янукович підписав указ про помилування, і того ж дня екс-міністр полишив колонію.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 948 | Додав: adminA | Теги: янукович, 69% українців, опитування, справи Тимошенко і Луценка, Суди | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]