Пт, 2024-04-26, 15:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:44
Через водопілля люди готові перекрити Обухівську трасу - потоп під Києвом
Інші останні Надзвичайні новини
Вода заливає Обухівський район Київської області. Люди, які живуть у дачних кооперативах у селі Підгірці, стверджують, що городи перетворилися на озера, вулиці - на річки, а будинки (кілька сотень) заливає вода. "Такого потопу тут ще не було, хоча ми живемо тут вже більше двадцяти років. Це кооперативи "Механік", "Фіалка", "Метрополітен", "Мрія", "Арсеналець" - сотні будинків. Є місця, де води по пояс", - розповідає місцевий житель Сергій, пише "Сегодня".

Його односелець Василь Корнійчук видав журналістам гумові чоботи і повів показувати масштаби катастрофи. "Я вже третій день не можу під'їхати до будинку. Залишаю машину за метрів сто. Он, дивіться, мої коти Рудий і Бобтейленко на деревах і паркані сидять - гуляти їм ніде", - розповідає Василь Юхимович.

Вода повністю залила його двір і город. "Картопля пропала практично у всіх. Двометрові льохи повні води. Пропав весь урожай. Цього року не буде ні полуниці, ні смородини, ні малини. Вода завдала збитків приблизно на десять тисяч гривень. Молюся, щоб не довелося ремонтувати весь будинок. У мого сусіда річка прямо в хаті. Вранці ноги з ліжка спустив - і можна мити. Жінок чоловіки носять на руках. Я свою дружину кожен ранок і вечір ношу метрів сто, щоб ноги не промочила", - каже Василь.

Місцева продавчиня баба Люба нарікає на владу. "У мене тільки вчора вода з дому пішла. Було залито сантиметрів на 20. А в гаражі досі калюжі. Але біля будинку вирує потік, і я вигрібаю з води сміття, щоб не забилася стічна труба під дорогою. Але що я, рятувальник?" - обурюється жінка.

Місцеві мешканці впевнені, що потоп відбувається через те, що в двох місцях навколо селища перекрито зливи місцевих річок Стугни і Сіверки. Вони показали ділянку біля села Таценки, де раніше працював шлюз. Зараз він заблокований плитами. А в іншому місці відведення води перекрито звалищем уздовж водойми.

Однак у місцевій сільраді говорять про інше. "Причина, з якої підтоплює Підгірці, в іншому. Це відбувається через провину наших сусідів у Києво-Святошинському районі. Там на приватній території власники розкопали два метри греблі, і вода, яку вона стримувала, з їхнього району ринула в Обухівський. Ми, на жаль, не можемо вплинути на ситуацію, оскільки розібратися з приватниками може тільки прокуратура, - пояснює Олександр Колпачов, голова місцевої сільради. - Сподіваємося, що це питання вирішиться в Києві".

Тим часом власники підтоплених будинків подейкують про масові акції протесту. "Якщо влада не почне нам допомагати, ми будемо блокувати Обухівську трасу - ходити через дорогу по переходу", - кажуть люди.

"Про цю ситуацію нічого не знаю. Але з Київської ГЕС спускають воду, так що її рівень у Дніпрі піднявся на метр і цілком може виходити з берегів", - каже губернатор Київщини Анатолій Присяжнюк.

Зазначимо, 3 квітня прем'єр Микола Азаров сказав, що в деяких регіонах України не виключено формування найбільшого за всю історію гідрологічних спостережень рівня води весняного водопілля.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1084 | Додав: adminA | Теги: потоп під Києвом, Обухівська траса, водопілля | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]