Сб, 2024-04-27, 06:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:56
Данських винищувачів птахи змусили здійснити екстрену посадку
Інші останні Новини світу
Пара винищувачів F-16 королівських ВПС Данії з розміщеного на литовській авіабазі Зокняй контингенту НАТО з патрулювання неба країн Балтії скоїли екстрену посадку в естонській столиці Таллінні. У ході інциденту ніхто не постраждав, оголосило Міністерство оборони Литви.

"Здійснюючи тренувальний політ у повітряному просторі Естонії, винищувачі зіткнулися з пташиними зграями і змушені були екстрено приземлитися в Таллінському міжнародному аеропорту", - уточнило військове відомство.

Після НП у Зокняй довелося формувати команду з представників технічного персоналу датського контингенту для відправки в Таллінн на транспортному літаку ВПС Литви, щоб на місці оцінити стан винищувачів, передає ИТАР-ТАСС.

НП з данськими винищувачами сталося в передостанній день їх місії в Зокняй. На вівторок призначена церемонія передачі повітряного чергування ВПС Франції.

Литва, Латвія і Естонія не мають необхідної авіації для патрулювання свого повітряного простору. З 2004 року це забезпечують їх партнери по НАТО, змінюючись через чотири місяці.

Нагадаємо, в Бельгії 16 серпня 2012 після зіткнення в повітрі зі зграєю птахів зазнав аварії винищувач F-16.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 924 | Додав: adminA | Теги: Птахи, екстрена посадка, данські винищувачі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]