Пт, 2024-04-26, 02:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:42
Для боротьби з корупцією до України прибула місія ЄБРР. Працюватимуть до літа
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
До України прибула місія ЄБРР, аби обговорити певні ідеї щодо антикорупційних ініціатив. Про це заявив президент Європейського банку реконструкції та розвитку Сума Чакрабарті, передає "Голос Америки".

"Ми розглянемо ці ідеї протягом двох наступних місяців. І, я сподіваюся, ще до літа ми зможемо досягти домовленості з українським урядом, а також – з бізнесом. Бізнес мусить мати впевненість щодо наших домовленостей. Це не має бути лише ЄБРР та уряд", - зазначив Чакрабарті.

Він також зазначив, що економічні проблеми в Європі зменшують попит на українські товари.

"У той же час досить швидко сповільнюється російська економіка. Фактором є і внутрішня політика – бюджетні скорочення, фіскальна консолідація. Усі ці фактори спрацювали разом і, на жаль, вдарили по економічному зростанню України", - сказав президент ЄБРР.

Як повідомлялося, на запрошення ЄБРР до Києва приїде експерт по боротьбі з корупцією - президент Базельського інституту управління Марк Піт.

Зазначимо, що Україна знову посіла останні місця у світових рейтингах, що їх традиційно складають наприкінці року, зокрема, у рейтингах щодо рівня корумпованості країни. Україна опинилася на 144-му місці зі 174. Компанія Transparency International, яка складала рейтинг, назвала результат, подібний до українського, "ганьбою для нації". Результат попереднього року був кращий, тоді Україна отримала 27,5 бала. Це свідчить, що рівень корупції в Україні за останній рік зріс.

Додамо, станом на грудень 2012 року до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення, внесено 5700 рішень судів першої інстанції щодо притягнення осіб до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 976 | Додав: adminA | Теги: корупція, боротьба, україна, місія ЄБРР, літо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]