Сб, 2024-04-27, 06:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:24
Двох супротивників президента, які кинули в нього черевиком, в Ірані заарештували
Інші останні Новини світу
В Ірані заарештовано дві людини за підозрою в тому, що кинули взуття в президента Хасана Рухані. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на місцеві ЗМІ.

Кілька десятків молодих ісламістів приєдналися до сотень прихильників президента під час зустрічі Рухані в аеропорту після його повернення з Нью-Йорка, де він брав участь у сесії ГА ООН. Як повідомлялося раніше, коли Рухані наблизився до зустрічали, з боку консервативно налаштованої публіки в нього полетіли яйця та взуття.

За цим актом послідував арешт двох супротивників Рухані. Один з них - той, хто використовував свій черевик для вираження протесту, а другий - що опинився в одному черевику, хоча його кидок і не був зафіксований.

За фактом проявленої неповаги до глави держави розпочато розслідування, повідомляє поліцейська влада.

Діяльність Рухані на сесії ГА ООН, а також його телефонна розмова з президентом США Бараком Обамою викликала невдоволення у частини іранських політиків і населення, оскільки ці кроки були сприйняті як прагнення Ірану до нормалізації відносин з США на шкоду національним інтересам.

Напередодні відльоту Рухані з Нью-Йорка між ним і президентом США Бараком Обамою відбувся 15-хвилинна розмова з питань двосторонніх відносин та іранської ядерної програми.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 945 | Додав: adminA | Теги: Ірані заарештували, черевиком, супротивників президента | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]