Сб, 2024-04-27, 03:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:53
Єфремова Кличко кличе на мітинг, а Яценюк нагадав Рибаку про відставку уряду
Інші останні Політичні новини
Лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко закликав керівництво парламенту і Партії регіонів вийти до мітингувальників під Верховною Радою. Про це він сказав, виступаючи з трибуни парламенту 2 квітня.

"Під стінами Верховної Ради зібралися тисячі киян… Їх не вийде розігнати, тому що на місце кожного прийде 10. Їх не вийде ігнорувати, бо влада в Києві наробила достатньо того, щоб її відправити у відставку. Тому влада чіпляється за посади правдами чи неправдами", - заявив Кличко.

"Я звертаюся до голови Верховної Ради, Володимире Васильовичу (Рибак), я звертаюся до керівника фракції Партії регіонів, Олександре Сергійовичу (Єфремов), давайте разом вийдемо до людей, поясніть, будь ласка, чому не призначаються вибори в Києві. Кияни повинні отримати гарантовану конституційну можливість обирати владу", - додав він.

"Сьогодні ми повинні ухвалити постанову про призначення чергових виборів київського міського голови та Київради", - сказав також Кличко.

Він також попросив вивести трансляцію засідання Верховної Ради на вулицю, де зібралися люди.

Яценюк нагадав Рибаку про підписи за відставку уряду

Опозиція вимагає, щоб питання про відставку Кабінету міністрів було поставлено до порядку денного. Про це, виступаючи з трибуни парламенту, заявив лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк.

"...Ми вимагаємо, щоб так звані опозиціонери, які знаходяться під дахом у Партії регіонів, проголосували за відставку уряду, і щоб в Україні з'явився український уряд і президент", - сказав він.

Яценюк також озвучив ще дві вимоги опозиції. Перша - це голосування за постанову про проведення виборів у Києві. Друга - скасування пенсійної реформи.

"Ви (Партія регіонів) усвідомлюєте, що ви програєте вибори....Тому пане головуючий, шановні колеги, давайте спробуємо проявити сьогодні політичну мудрість. Державну мудрість в тому, щоб призначити вибори в Києві, поставити крапку в цьому питанні і сповістити киян про те, що вони мають гарантоване право обирати і бути обраними..." - сказав він.

Що стосується скасування пенсійної реформи, Яценюк заявив: "У нас закон про скасування пенсійної реформи був зареєстрований в той самий день (день прийняття). Він набагато кращий, ніж закон комуністів, бо він відновлює всі права пенсіонерів, які у них забрав уряд Азарова, який був призначений голосами комуністів".

"Ми вимагаємо, щоб скасування пенсійної реформи було проголосоване за основу і в цілому", - додав він.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1002 | Додав: adminA | Теги: відставка уряду, кличко, Рибак, Яценюк, мітинг, Єфремов | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]