Пт, 2024-04-26, 03:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:34
ЄС не підпише Угоду про асоціацію без звільнення Тимошенко, заявили європейські політики
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Під час 6-го Київського безпекового форуму "Безпека у небезпечному світі" у п'ятницю, 19 квітня, віце-президент Європейської народної партії Яцек Заріуш-Вольський заявив, що без звільнення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Європейський Союз не підпише Угоду про асоціацію з Україною.

"Тільки за умови, якщо Юлію Тимошенко буде звільнено і їй нададуть дозвіл на лікування за кордоном, підписання Європейським Союзом Угоди про асоціацію з Україною є можливим", - наголосив Заріуш-Вольський, повідомили в прес-службі "Батьківщини".

"Ця угода має не лише економічний контекст, йдеться передусім про цінності та демократичні стандарти. ЄС прийматиме тільки Україну, яка дотримується європейських принципів", - йдеться у повідомленні.

На думку Старшого співробітника Брукінгського інституту, колишнього посла США в Україні Стівена Пайфера, "вирішення питання вибіркового правосуддя в Україні є найбільшим важливим для ЄС, коли мова йде про підписання Угоди про асоціацію".

"Звільнення Юрія Луценка є серйозним кроком, але мінімально необхідним кроком. Тепер ми очікуємо на прогрес у справі Юлії Тимошенко", - додав він.

Член Європейського Парламенту Павел Коваль наголосив, що "верховенство права є найважливішою європейською цінністю" та підкреслив, що "зараз ЄС очікує від України вирішення питання вибіркового правосуддя та відновлення довіри у європейських партнерів".

У свою чергу голова комітету Верховної Ради, заступник голови партії "Батьківщина" Григорій Немиря, який також брав участь у форумі, підкреслив, що в України все ще зберігається шанс на підписання Угоди у листопаді, але для цього наша країна повинна виконати критерії Ради ЄС (від 10.12.12), які стосуються вирішення питання політично-вмотивованих вироків та звільнення політв'язнів, реформування виборчого законодавства і реформи судової та правоохоронної систем України.

"Звільнення політв'язнів, їхня повна реабілітація та припинення використання вибіркового правосуддя є необхідними умовами для здійснення європейського майбутнього України", - сказав він.

У прес-службі партії повідомили, що у форумі, який проходить 18-19 квітня у Києві, беруть участь лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, надзвичайний і повноважний посол США в Україні Джон Теффт, віце-спікер парламенту Грузії Гіоргі Барамідзе, старший позаштатний співробітник Королівського інституту міжнародних відносин ("Четхем Хауз", Великобританія) Джеймс Шерр, старший науковий співробітник Європейської ради з міжнародних відносин Ендрю Вілсон та інші.

Нагадаємо, Європейський Союз розробив критерії, виконання яких відчинить перед Україною двері до підписання Угоди про асоціацію (УА) з ЄС. Про існування списку, що містить "19 індикаторів", поставлені до відома і українська влада, і опозиція, хоча в офіційних документах він не фігурує.

Раніше повідомлялося, що низка українських ЗМІ поширила інформацію, нібито помилуваний Віктором Януковичем екс-міністр внутрішніх справ Луценко повідомив, що Тимошенко має вийти на волю 28 квітня, у Вербну неділю.

"Блискавка! У мене була телефонна розмова з Штефаном Фюле, він розповів, що Янукович повинен відпустити Юлію Тимошенко у Вербну неділю", - написав Луценко у своєму мікроблозі в соціальній мережі Twitter.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 964 | Додав: adminA | Теги: угоду про асоціацію, європейські політики, звільнення Тимошенко ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]