Пт, 2024-04-26, 15:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:16
Фармацевтична мафія оплутала українську систему охорони здоров'я - Москаль
Інші останні Медичні новини
Народний депутат, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань боротьби з корупцією і організованою злочинністю Геннадій Москаль вважає, що в Україні діє фармацевтична мафія. Про це Москаль заявив під час чат-конференції у чернівецькій газеті "Час".

Відповідаючи на запитання читача: "Як можна середньостатистичній сім’ї при суцільному безробітті забезпечити лікування важкохворої дитини, коли на операцію потрібно до 200 тисяч грн, а то і більше? Чому держава не бере на себе лікування таких дітей?", народний депутат зазначив, що такої "системи охорони здоров’я, як в Україні, гіршої, мабуть, немає ніде".

"Я сьогодні проводжу депутатське розслідування щодо вартості ліків. Тобто, я витребував з Державної служби з контролю за лікарськими засобами перелік всіх ліків іноземного виробництва, які дозволені для продажу в Україні. Я групую ліки по країнах-виробниках. І купую ці ліки в аптеках України і аналогічні ліки купую в аптеках країн Європейського Союзу. На жаль, я це можу зробити тільки в Румунії, бо це поки ще єдина країна ЄС, яка продає ліки без рецептів. Всі інші – строго за рецептом. І порівнюю. Так, ціни на деякі ліки в Україні у 2-5 разів вищі, ніж в країнах Євросоюзу. При тому, що рівень зарплат і пенсій значно відрізняється", – заявив Москаль.

Він додав, що має намір порівняти ціни на ліки та їхню якість, які виробляються в Російській Федерації і в Бєларусі, й ці результати оприлюднити в українських ЗМІ.

"Нас дурять. І найбільша мафія, яка є в Україні, – це фармацевтична. Чому в нас така велика смертність і ми є лідерами в Європі і світі? Тому що люди не мають за що купувати ліки. Люди не лікуються. Через високу вартість ліків, їх фальсифікацію, а також те, що ми дозволили закуповувати ліки в офшорних компаніях", – заявив народний депутат.

Москаль також зазначив, що 80% українців помирають від серцево-судинних захворювань. "Ті ліки, які дешеві, не допомагають, а ті, що допомагають, сьогодні в Україні коштують від 250 до 600 грн. Так що з таким рівнем заробітних плат, пенсій, українці приречені тільки на вимирання", – вважає він.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Медичні новини | Переглядів: 1016 | Додав: adminA | Теги: українська система охорони здоров'я, москаль, фармацевтична мафія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]