Сб, 2024-04-27, 04:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:00
Французькі науковці благають жінок не носити бюстгальтери
Інші останні Новини світу науки і технологій
Багато жінок міркує над питанням: що робити, щоб груди були пружними і не обвисали? Французькі науковці відповідають: не носити бюстгальтера. Хоч як дивно, дами, які нехтують цією деталлю гардероба, можуть похвалитися більш підтягнутим бюстом. Як пише The Local, дослідники дійшли висновку: бюстгальтер не приносить здоров'ю жодної користі, тож значення його переоцінено, передають Вести.ru.

Так, наприклад, науковці спростували поширену думку, що він допомагає власницям великого бюста знизити навантаження на спину.

Професор Жан-Дені Руйон з Університету Безансона протягом 15 років досліджував проблеми, пов'язані з жіночим бюстом.

Він зазначає: "З медичного, фізіологічного та анатомічного погляду, груди не отримують жодної користі від того, що за допомогою бюстгальтера на них менше впливають сили гравітації. Навпаки, через нього груди стають більш обвислими".

Фахівець протягом кількох років мало не циркулем і рулеткою вимірював принади учасниць експерименту. У дослідженні, яке проводилося в університетському шпиталі Безансона, взяли участь 130 жінок у віці від 18 до 35 років.

Одна з "піддослідних", яка не носила бюстгальтера останні два роки, зізналася, що відмова від зайвих деталей гардеробу дає їй цілу низку переваг.

"Я вільніше дихаю, почуваюся впевненіше, і у мене менше болить спина", - поділилася 28-річна жінка.

Втім, не варто відразу ж викидати всі свої бюстгальтери - можливо, вам відмова від них не допоможе. За словами професора, ефект від такого кроку навряд чи відчують на собі жінки у віці понад 45 років, що мали дітей.

Зазначимо, що більш ніж 120 років тому у Франції видали патент на перший бюстгальтер. Так, в 1889 році француженка Ермінь Кадоль отримала патент на незамінний предмет жіночого туалету. А в 1914 році, в США Мері Фелпс Джекобс видано патент на безспинний ліфчик - так тоді називався незамінний жіночий аксесуар.

Варто зазначити, що на початку XX сторіччя бюстгальтер як такий не здобув великої популярності - у той час жінки вважали за краще носити корсети.

Раніше повідомлялося, що в Японії модельєри придумали, як допомогти жінкам вийти заміж: для цієї мети створили спеціальний бюстгальтер. Новий бюстгальтер спеціально для тих японок, які активно шукають супутника життя, представило японське відділення транснаціональної компанії жіночої білизни Triumph International. Бюстгальтер виглядає, як корсет, в самому центрі його вишитий напис "Шукаю супутника життя", а сам він виконаний в стилі весільної сукні.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1075 | Додав: adminA | Теги: бюстгальтери, жінки, Французькі науковці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]