Пт, 2024-04-26, 18:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:06
Книгу про складну долю корупціонера написав екс-суддя Зварич
Інші останні Кримінальні новини
Засуджений за майже мільйонний хабар, екс-суддя Ігор Зварич почав писати книгу, коли тільки потрапив у колонію. "Він у ній розповідає про систему українського правосуддя через призму однієї людини. Не вказуючи гучних прізвищ, він опише, як впливають на окремо взятого суддю колеги, до чого все це призводить, як проплачуються гроші за судові справи. Зараз йде робота над анотацією, книга буде українською мовою, на 80% вона вже готова, закінчена буде до кінця травня. Всього близько 300 сторінок"- розповіло джерело "Сегодня" в Менській колонії, де Зварич відбуває свій термін.

Тепер екс-суддя веде пошук спонсорів, готових витратити свої гроші на видання його книги.

"Ігор шукає спонсорів, щоб видати тиражем тисяч на десять примірників. Вона буде продаватися в книжкових магазинах", - повідомило джерело. Видавці кажуть, що твір Зварича може користуватися попитом, але його видання буде коштувати близько чверті мільйона гривень.

Довідка

2 грудня 2008 року Генпрокуратура порушила проти Зварича кримінальну справу за фактом одержання хабара в особливо великих розмірах, однак суддівська недоторканність не дозволила взяти обвинувачуваного під варту.

3 грудня 2008 року співробітники ГПУ і СБУ провели обшуки в службових приміщеннях і квартирах Зварича і семи його колег, у ході яких вилучили 1 млн доларів і 2 млн грн. Після цього в квартирі Зварича було проведено ще кілька обшуків і виявлено понад 900 тис доларів.

20 вересня 2011 Оболонський райсуд Києва засудив Зварича до 10 років позбавлення волі і конфіскації всього майна. Крім того, він позбавлений права обіймати будь-які посади в судах і виконувати організаційно-виконавчі функції в державних установах строком на 3 роки.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 1027 | Додав: adminA | Теги: книга, корупціонер, екс-суддя Зварич | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]