Сб, 2024-04-27, 06:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:19
На аукціоні у Нью-Йорку "Мислителя" Родена оцінюють у 12 мільйонів
Інші останні Новини світу
Аукціонний дім "Сотбіс" (Sotheby's) оголосив у п'ятницю, 12 квітня, що виставляє на торги в Нью-Йорку три роботи знаменитого французького скульптора Франсуа Огюста Родена.

Головним лотом стане скульптура "Мислитель", виконана майстром у 1906 році за замовленням американського видавця Ральфа Пулітцера. Її висота становить 71,5 см, оцінна вартість лота 8-12 млн доларів, пише ИТАР-ТАСС.

Скульптуру "Поцілунок" (1909 року) висотою 39,8 см і композицію "Уголіно і діти" (1883 року), висота 51 см організатори торгів оцінюють в 0,8-1,2 млн доларів кожна. Торги відбудуться 7 травня.

Роден (1840-1917 рр.) - один з основоположників імпресіонізму в скульптурі. У своїй творчості він поєднав життєвість образів, енергійність ліплення і "плинність" форми з драматизмом задуму і прагненням до філософських узагальнень.

Роден відкрив нові можливості пластики, справив величезний вплив на подальший розвиток скульптури.

У 1880 році він отримав замовлення на оформлення "Брами пекла" для Музею декоративного мистецтва. Музей побудований не був, Роден працював над "Брамою пекла" до кінця життя.

У результаті окремі групи стали самостійними творами: "Мислитель", "Тінь", "Адам", "Єва", "Поцілунок".

Бронзова скульптура Родена "Громадяни Кале", присвячена одному з епізодів Столітньої війни, вважається одним із найзначніших монументальних витворів Х1Х століття.

Нагадаємо, що українсько-американський художник і скульптор Олександр Архипенко (1887-1964), якого вважають одним із засновників кубізму, згідно з рейтингом Times, зараховано до найкращих художників ХХ століття. Зі списку двохсот знаменитостей видання відвело йому 95-у позицію.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 965 | Додав: adminA | Теги: Нью-Йорк, аукціон, Мислитель Родена, 12 мільйонів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]