Пт, 2024-03-29, 03:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:34
На ескалацію в Азовському морі у Держдепі відреагували
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

У Держдепі відреагували на ескалацію в Азовському морі

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер прокоментував агресивні дії Росії в Керченській протоці.

"Росія таранить українське судно, що мирно рухалося в напрямку українського порту. Росія захоплює кораблі і екіпаж, а потім звинувачує Україну в провокації ???" - написав дипломат у своєму Twitter в понеділок, 26 листопада.

Нагадаємо, 25 листопада військово-морські сили ЗС України повідомили, що в районі Керченської протоки в Чорному морі прикордонні катери ФСБ РФ відкрили вогонь на ураження по корабельній групі ВМС України. В результаті, за даними ВМС, росіяни захопили три кораблі й поранили 6 українських військовослужбовців.

Під час засідання РНБОУ начальник Генштабу Віктор Муженко заявив, що загалом на українських суднах перебували 23 особи. Доля моряків з кораблів ВМС ЗСУ, які були захоплені російськими службами, Україні невідома.  

За результатами засідання РНБО президент Петро Порошенко просив Верховну Раду розглянути на позачерговому засіданні в понеділок рішення про запровадження воєнного стану в Україні.

МЗС РФ викликало повіреного в справах України i скаржиться на "агресію" з боку української сторони.

Посольство України в Сполучених Штатах звернулося до американських партнерів із закликом про рішучу підтримку України та чіткий сигнал агресору через надзвичайні події в Азовському морі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 776 | Додав: adminA | Теги: ескалація, Держдеп, Азовське море | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]