Пт, 2024-04-26, 06:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:57
На КПУ і Партію регіонів "Свобода" подала до суду
Інші останні Політичні новини
Фракція ВО "Свобода" подала судовий позов за крики "фашисти" на адресу її народних депутатів у Верховній Раді. Про це заявив "свободівець" Олег Махніцький. "Смішно, що за вимогу дотримуватися Конституції кричать "фашисти". "Свобода" нікому не обмежує права. Згідно з 10-ю статтею Конституції - державною мовою є українська. Навіть закон Колесніченка, який був проголосований у неконституційний спосіб, також свідчить, що в органах державної влади використовується державна мова. Державні службовці зобов'язані говорити українською", - зазначив "свободівець".

Разом з тим він підкреслив: не можна ігнорувати порушення Конституції, передає Главком.

"І саме через таку принципову позицію та протидію з'явилися ці "фашисти". За крики "фашисти" у наш бік ми підготували позов до суду", - заявив Махніцький.

Також "свободівець" повідомив, що позов вже подано "в порядку цивільного судочинства щодо захисту честі та гідності".

За словами Махніцького, у своєму позові "Свобода" скаржиться на тих, "хто офіційно висловлював позицію, що "Свобода" - це фашисти": Єфремов, Богословська і Симоненко".

Нагадаємо, 19 березня депутати фракції "Свобода" обсвистіли заяву лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова російською мовою. Під час його виступу "свободівці" скандували "Українська!", вимагаючи, щоб той перейшов на державну мову. У відповідь "регіонали" почали скандувати "Фашист!" під час виступу Олега Тягнибока, що спровокувало бійку в парламенті.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 997 | Додав: adminA | Теги: КПУ і Партію регіонів, свобода, Суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]