Пт, 2024-04-26, 12:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:32
На Землі магнітна буря, рекомендується берегти здоров'я
Інші останні Новини світу науки і технологій

У суботу, 13 квітня, Землю накриє потужна магнітна буря класу G2, яка може призвести до збоїв у роботі електронного обладнання, а також погіршення самопочуття людей, повідомляє mysolaralerts.blogspot.com.

Від спалаху вже страждають супутники: їх апаратура зафіксувала зростання потоку протонів до рівня, небезпечного для космічної техніки.

Постраждають від магнітної бурі й люди. Причому найсильніше відчують на собі наслідки сонячної активності метеозалежні, а також хворі на гіпертонію або серцево-судинними недуги.

Під час магнітних коливань змінюється кровотік в дрібних судинах, через що може наступити кисневе голодування. Крім того, у крові підвищується кількість адреналіну, що призводить до тонусу судин.

Лікарі попереджають, що в такі дні не варто різко вставати з ліжка - це може стати причиною запаморочення і непритомності. Протягом дня не варто переїдати, перевагу краще віддати фруктам і овочам.

Як повідомляє РБК з посиланням на західні ЗМІ, пік бурі очікується на вечірні години. При цьому найбільш сильні пориви сонячного вітру будуть відчуватися з опівночі суботи до трьох годин ранку в неділю, 14 квітня.

Відзначається, що в північних районах Європи буде добре видно Північне сяйво.

Як нагадує УНН пік активності Сонця під час попереднього сонячного циклу припав на 2001-2002 роки, коли сонячні вітри виходили з поверхні нашого світила майже постійно, а сонячні плями досягли свого максимуму. Тоді ж фахівці відзначали і вкрай несприятливі наслідки активності і для нашої планети - електронне устаткування давало збої, супутники на орбіті працювали з помилками.

Найсильнішої з усіх будь-коли зафіксованих магнітних бур стала так звана Каррінгтонська подія у 1859 році, яка вивела з ладу більшість магнітних приладів і телеграфні системи. Згідно з аналізом шарів крижаної кори, подібний викид частинок Сонцем відбувається лише раз на 500 років. Сонячні бурі такої активності можуть спалити штучні космічні супутники і викликати глобальне відключення електрики.

З 14 квітня по 10 травня Земля вступає у площину інтенсивного контакту з сонячним вітром. 25 і 26 квітня передбачається наступ магнітної бурі класу G-3-G-4, що може мати серйозні наслідки для техніки і самопочуття, повідомляє Tesis.

Як повідомлялося, за 8-10 березня 2012 року Сонце направило Землі мільярди кіловат енергії. Це був найбільший сплеск випромінювання з 2005 року.

Довідка

G-індекс - п'ятибальна шкала сили магнітних бур, яку було введено Національним управлінням океанічних і атмосферних досліджень США (NOAA) в листопаді 1999 року. G-індекс характеризує інтенсивність геомагнітного шторму за впливом варіацій магнітного поля Землі на людей, тварин, електротехніку, зв'язок, навігацію і т. д. За цією шкалою магнітні бурі підрозділяються на рівні від G1 (слабкі бурі) до G5 (екстремально сильні бурі).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1039 | Додав: nowyny | Теги: магнітна буря клас G2, берегти здоров'я, земля | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]