Пт, 2024-04-26, 12:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:08
Надзвичайну ситуацію в національній енергосистемі оголосили у Венесуелі
Інші останні Новини світу
Новий президент Венесуели Ніколас Мадуро своїм декретом №9 оголосив надзвичайну ситуацію в енергосистемі, вона триватиме наступні 90 днів.

Відповідальність за реалізацію проекту несе виконавчий віце-президент Хорхе Арреаза, а також ряд глав міністерств, серед яких міністр електроенергетики. Не пізніше ніж через 45 днів він повинен подати до Ради оборони план щодо створення зон безпеки, які забезпечать захист від внутрішніх і зовнішніх загроз. Захистом об'єктів будуть займатися і Боліваріанські національні збройні сили, під керівництвом міністра оборони Дієго Молера.

Державна електроенергетична корпорація Corpoelec, якою керує молодший брат екс-президента Уго Чавеса Археніс, повинна розробити комплекс заходів щодо забезпечення житлових і промислових секторів безперебійною подачею електроенергії. Зазначають, що компанії дозволяється залучати внутрішніх та іноземних постачальників необхідного обладнання та послуг.

Ще в ході передвиборчих дебатів Ніколас Мадуро неодноразово заявляв, що національна енергосистема зазнає атак з боку правих сил, що діють за допомогою американської влади. Як приклад він навів масове відключення електрики в штаті Болівар, яке нібито розроблялося правими і якоюсь співробітницею посольства США в Каракасі. Як доказ він наводив існування фотографій і відеозапису.

На це його опонент у передвиборчих перегонах Енріке Капрілес зазначав, що "світло вимикається не тому, що хтось веде саботаж, а тому що ті, хто стоять на чолі уряду, демонструють нездатність" вирішувати проблеми.

Проблеми з електроенергією існують у Венесуелі вже протягом довгого періоду часу. Ще 2009 року Уго Чавес чи то жартома, чи то серйозно закликав співгромадян ходити в туалет з ліхтариком. Трохи раніше він же радив венесуельцям не митися в джакузі, зазначивши, що сам він приймає душ три хвилини, щоб уникнути перевитрати води.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1015 | Додав: adminA | Теги: венесуела, надзвичайна ситуація в національній | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]