Пт, 2024-04-26, 23:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:50
Науковці визначили найкращу страву від похмілля
Інші останні Новини світу
Співробітники Каліфорнійського університету в Девісі визначили новий засіб від похмілля. Ним виявився азійський суп-локшина Яка-мейн на яловичому бульйоні, пише РБК з посиланням на "Российскую газету".

За словами професора Елісон Мітчелл, суп являє собою ідеальне поєднання солей, білків, вуглеводів і мікроелементів, які допомагають уникнути наслідків святкового застілля. Рецептів приготування цієї страви безліч, але їх об'єднують солона яловичина, бульйон на основі соєвого соусу, круте яйце, цибуля, курка чи креветки.

За переказами, американські солдати з Нового Орлеана першими оцінили незвичайні властивості супу в 1950-х роках, коли дислокувалися в Кореї. Відтоді він став одним з найпопулярніших перших страв у місті.

Мітчелл пояснює, що похмілля виникає при надходженні в організм великих кількостей алкоголю, який він не встигає переробити. В результаті виникає стан "метаболічної бурі", що супроводжується зневодненням організму і токсичними наслідками. Найбільшу концентрацію сполук, що викликають похмілля, містять червоне вино, коньяк, бренді і віскі.

За словами Мітчелл, яйця (компонент супу) містять амінокислоту цистеїн, що видаляє з організму ацетальдегід - отруйну речовину, яка утворюється в результаті переробки алкоголю. Сіль замінює натрій і калій, втрачені внаслідок сечогінного ефекту алкоголю, а вітамін В1 (міститься в м'ясі та рибі) запобігає накопиченню глутарату - речовини, що спричиняє головний біль при похміллі.

Раніше повідомлялося, що за прогнозами науковців, популяція деяких видів акул може бути знищена в найближчі десятиліття. Щорічно в світі вбивають в середньому 100 млн акул. Головною причиною винищування акул є високий попит на суп з акулячих плавців у Китаї.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 974 | Додав: adminA | Теги: Науковці, найкраща страва від похмілля | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]