Пт, 2024-04-26, 09:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:21
Овець в Уругваї схрестили з медузами, і вони засвітилися в темряві
Інші останні Новини світу науки і технологій
Група уругвайських науковців оголосила про народження фосфоресцентних генетично модифікованих овець. "У Латинській Америці ще не вироблялися генетично модифіковані тварини цього виду. Цей успішний експеримент ставить Уругвай на вищий рівень у світовій науці", - заявили науковці Інституту репродукції тварин Уругваю та Інституту Пастера в спільному комюніке.

"Згадані тварини народилися в жовтні 2012 року і розвивалися нормально. Овечки нічим не відрізнялися від решти нетрансгенних овець. Єдиною їхньою особливістю є те, що вони фосфоресціюють, коли на них потрапляє ультрафіолет, оскільки в їхній ДНК присутній ген медузи", - розповідає Le Monde.

"Метою експерименту була перевірка ефективності методу введення чужого гена в ДНК тварин. Науковці тепер планують почати роботу з іншим геном, і цей експеримент буде ще цікавішим, оскільки його мета - виробництво специфічного протеїну", - пояснює учасник дослідження Алехо Менчака. Річ у тому, що науковці намагаються вирахувати ген, що відповідає за виробництво протеїну, який відсутній у людини за наявності деяких патологій типу діабету. Вівці з новим упровадженим геном зможуть виробляти потрібний протеїн у своєму молоці", - йдеться у статті.

Нагадаємо, китайські науковці клонували ягня, м'ясо якого містить риб'ячий жир. Незвичайне ягня, що отримало ім'я Пен-пен, з'явилося на світ 26 березня в лабораторії Наукового центру провінції Синьцзян. Для його створення науковці взяли клітини з вуха вівці породи китайський меринос. Потім дослідники імплантували в ембріон ген, узятий у круглого хробака-нематоди, що сприяє створенню в організмі жирних кислот, аналогічних до тих, які містяться в риб'ячому жирі та деяких різновидах горіхів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1039 | Додав: adminA | Теги: вівці, уругвай, засвітилися в темряві | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]