Пт, 2024-04-26, 02:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:47
Парк Алієва - подарунок киянам від Азербайджану відкрили у Києві
Інші останні Столичні новини - новини Києва
У Києві відкрили парк ім. Гейдара Алієва, побудований зусиллями представництва державної нафтової компанії Азербайджану SOCAR в Україні.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в урочистій церемонії відкриття цього парку на вул. Глибочицькій взяли участь голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, віце-прем'єр Костянтин Грищенко, президент компанії SOCAR Ровнак Абдуллаєв, а також керівництво посольства Азербайджану в Києві.

Парк розташований на території 0,5 га, зведення всіх композицій та інші будівельні роботи тривали близько одного року, а фінансові інвестиції в цей парк сягнули близько 4 млн доларів.

За інформацією представництва SOCAR в Україні, все, що є на цій території, починаючи від плитки та освітлення, закінчуючи копією унікального килима "Шейх Сафі", виготовлялося за індивідуальним замовленням у різних країнах світу - в Україні, Італії, Німеччині, Азербайджані.

Планується, що ця зона культурного відпочинку буде відкрита для киян з 8-ї до 24-ї години. Вся територія парку огороджена кованим парканом, всередині встановлені лавки і антивандальні ліхтарі з небиткими плафонами.

За інформацією представників компанії SOCAR, парк буде постійно охоронятися, на його території доступний безкоштовний Wi-Fi.

"З одного боку - це хороший подарунок киянам. З іншого боку - це хороший приклад для інших посольств", - повідомив журналістам Попов і додав, що така ініціатива азербайджанської сторони може показати хороший приклад для диппредставництв інших країн.

У свою чергу, Грищенко додав, що символічно, що цей парк названий ім'ям Алієва, оскільки він заклав основи співпраці між Україною і Азербайджаном, а також вивів Азербайджан за своїм розвитком до кола лідерів не тільки в своєму регіоні, а й серед пострадянських країн.

Посол Азербайджану в Україні Ейнулла Мадатлі додав, що "це подарунок українському народу від азербайджанського".

А в травні 2009 року азербайджанці України виступили з ініціативою за власні кошти відкрити в Харкові пам'ятник Грушевському.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 982 | Додав: adminA | Теги: подарунок киянам від Азербайджану, Парк Алієва | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]