Сб, 2024-04-27, 07:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:45
Партія регіонів винесе на референдум п'ять питань
Інші останні Політичні новини
В Україні владу узурпували депутати, тому питання референдуму постає дуже гостро. Про це сказав нардеп від Партії регіонів Володимир Олійник.

Він пояснив: поява постанов про підготовку до референдуму на сайті ЦВК зовсім не означає, що він відбудеться найближчим часом, передає Gazeta.ua.

"Це - постанови, які видала ЦВК на виконання закону "Про референдум". Там було прописано доручення до Кабміну та ЦВК видати відповідні піднормативні акти. Вони будуть затверджувати зразки листів, за якими буде відбуватися створення комісій, та інші документи, які будуть використані, якщо буде прийнято рішення провести референдум. Це ні про що ще не говорить", - сказав Олійник.

На запитання, чи справді влада готує референдум улітку, нардеп відповів: "Я не чув, що у нас на Черкащині таке відбувається. Плітки ходять. На те вони й плітки, щоб ходити. Я не чув, щоб якісь ініціативні групи збиралися. Знаю, що таке було на Харківщині. Навряд чи якась ініціативна група громадян без загальнонаціональних політичних партій і громадських організацій зуміє провести референдум. Зібрати за короткий термін 3 мільйони підписів хіба може група громадян? Він продумується як ініціатива знизу із питань дуже важливих і актуальних. Тому, зрозуміло, що партії будуть долучені до процесу. Або проти нього, або за нього".

Олійник наголосив, що сьогодні простежуються "елементи парламентської кризи".

"Якщо далі блокуватимуть законодавчий орган, то нам або треба повертатися до старої традиції і влаштовувати бійки, чого ми не хочемо, або змінювати правила виборчого процесу. Бо, якщо підемо на вибори за тими ж (умовами), буде те саме співвідношення. Виникає питання: чи не можна порадитися з суспільством і радикально змінити деякі речі, які б закрили ряд проблем? Зокрема, питання депутатської недоторканності. Бізнес не приходить до влади. Розділяємо бізнес і політику. Вони вже не підуть до влади. Вони ж туди йдуть по недоторканність. Або скорочення депутатів", - сказав він.

На думку нардепа, в Україні можна говорити про узурпацію влади.

"Владу узурпував депутатський корпус. Конституцію депутати писали під себе. Уявіть собі на весь український народ винесли питання, яке не підлягає сумнівам. За нього проголосували 36 млн українців. Достатньо - 151 депутата. Вони скажуть: "А ми не підтримаємо. Ви ніколи не зміните Конституцію". Хіба це не узурпація?" - заявив він.

Олійник також запевнив, що сьогодні нема потреби виносити на референдум питання Митного союзу. Він додав, що готуватися до проведення референдуму слід 2 місяці, то ж цілком реально він може відбутися улітку.

У Партії регіонів хочуть винести на референдум п'ять запитань

Партія регіонів готова ініціювати Всеукраїнський референдум. Про це заявив народний депутат від цієї фракції Михайло Чечетов в ефірі "Ера-FM".

"Ми, напевно, підтримаємо ініціативу Харкова та Херсона, де були створені ініціативні групи стосовно загальнонародного референдуму, проведемо референдум, ґрунтуючись на законі", - сказав він.

За його словами, на референдум будуть винесені п'ять запитань.

"А в цьому референдумі запишемо п'ять пунктів, які підтримають і на Сході, і на Заході. Перше - розпустити парламент нероб. Друге - навіщо 450 дармоїдів у парламенті? Скоротимо парламент до 300. Третє - позбавити дармоїдів недоторканності. Позбавити цих дармоїдів пільг. І провести вибори за мажоритаркою, оскільки весь бедлам у парламенті відбувається від того, що незрозуміло кого за гроші включають в списки", - розповів Чечетов.

Нагадаємо, на офіційному сайті Центральної виборчої комісії з'явилися три постанови, в яких йдеться про підготовку до Всеукраїнського референдуму.

Раніше повідомлялося, що під час сесійного засідання 2 березня лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов висловився за розпуск чинної Верховної Ради, проведення референдуму і проведення виборів на мажоритарній основі.

Голова фракції ВО "Свобода" Олег Тягнибок заявив, що "регіонали" можуть провести всеукраїнський референдум у серпні. У свою чергу голова фракції Комуністичної партії Петро Симоненко прогнозував проведення референдуму про створення двопалатного парламенту і внесення змін до Конституції в листопаді.

5 квітня Єфремов підтвердив, що влада готує розпуск Ради шляхом референдуму. Лідер фракції Партії регіонів заявив, що референдум про долю Верховної Ради - єдиний законний вихід з парламентської кризи.

Наступного дня, 6 квітня, Тягнибок заявив, що протягом останніх днів по всій Україні обласні державні адміністрації почали отримувати офіційні листи від влади щодо підготовки до проведення референдуму.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1133 | Додав: adminA | Теги: референдум, п'ять питань, Партія регіонів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]