Пт, 2024-04-26, 16:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:42
Перша велика партія локомотивів General Electric прибула в Україну
Інші останні Економічні новини

В Україну прибула перша велика партія локомотивів General Electric

Ще 7 локомотивів General Electric прибули в Україну

В морський торговельний порт Чорноморськ прибули сім нових локомотивів General Electric (GE) TE33AC Тризуб.

Про це повідомив в.о. голови правління Укрзалізниці Євген Кравцов на своїй Facebook-сторінці.

"З США вони виїхали приблизно місяць тому. За кілька днів - відправляться на доукомплектування в Україні", - зазначив він.

Прибуття наступної партії очікується через два тижні

За словами Кравцова, вже в листопаді вісім локомотивів GE Evolution будуть в роботі на залізниці.

"Плануємо задіяти їх для перевезень у південному напрямку. Маю надію, що зможемо перші 30 тепловозів отримати до кінця року", - додав він.

Нагадаємо, що 11 вересня в Україні прибув перший локомотив General Electric.

Угода між Укрзалізницею та GE на суму близько $1 млрд передбачає оновлення і модернізацію тягового рухомого складу. На першому етапі планується поставка УЗ 30-ти магістральних тепловозів.

При цьому 10% складових виробництва має бути локалізовано в Україні. Згодом локомотиви будуть складатися з не менш ніж 40% українських комплектуючих. Вартість локомотивів - $4,7 млн за кожен. В цілому сума контракту першої партії становить $140 млн.

На початку тижня стало відомо, що детективи Національного антикорупційного бюро отримали доступ  до документів державного Укрексімбанку, які стосуються закупівлі локомотивів General Electric і передачі їх у фінансовий лізинг компанії Укрзалізниця.

Розслідування розпочато за заявою народного депутата (його ім'я і прізвище не уточнюється). Депутат заявив, що "лізингодавцем і лізингоодержувачем було допущено суттєве перевищення цін на зазначені локомотиви в порівнянні з ринковими цінами, за якими здійснювалося постачання локомотивів іншим покупцям".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 787 | Додав: adminA | Теги: партія локомотивів General Electric, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]