Пт, 2024-04-26, 05:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:53
Планують створити базу ВМС до кінця року на Азовському морі
Інші останні Новини України

На Азовському морі планують створити базу ВМС до кінця року

На Азовському морі планується до кінця року створити військово-морську базу ВМС ЗСУ для відсічі агресивним діям Російської Федерації в цьому регіоні. Наразі ж спущено на воду два бронекатери.

Про це повідомляє Урядовий портал на своїй сторінці у Facebook.

"В Бердянську спущено на воду два артилерійські бронекатери Військово-морських сил України. Планується, що до кінця року на Азовському морі створять військово-морську базу ВМС Збройних сил України", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що це створить умови для відсічі агресивним діям Російської Федерації в цьому регіоні.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю The Washington Post сказав, що мета Росії - окупувати Азовське море так само, як був окупований Крим. Тому Україна зміцнює там свої військові позиції, а також порушує справу проти Росії в міжнародній постійній палаті третейського суду.

Упродовж останніх місяців Росія затримувала судна, які прямували до портів Бердянська та Маріуполя. Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв, що Україна проводить переговори з країнами ЄС та США щодо запровадження санкцій проти Росії у відповідь на блокаду Азовського моря.

У Державному департаменті США назвали дії Росії в Азовському морі спробою дестабілізувати Україну.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 855 | Додав: adminA | Теги: база ВМС до кінця року, Азовське море | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]