Пт, 2024-04-26, 18:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:06
Почали набирати дівчат до естонської армії. Згодилося послужити шестеро
Інші останні Новини світу
Департамент оборонних ресурсів Естонії отримав перші заяви від шести дівчат, які хочуть пройти строкову службу армії після набрання чинності з 1 квітня нового Закону про військову службу, що дає жінкам таку можливість, повідомляє Postimees.

Закон, що дозволяє жінкам у віці від 18 до 27 років служити в армії, був ухвалений парламентом у червні минулого року.

За словами представника департаменту Марке Теппора, в перший день заяви подали шість дівчат у віці від 18 до 20 років. Деякі з них зверталися і раніше, проте до набуття чинності нового закону у департаменту не було можливості приймати їх заяви.

Тепер дівчат чекає медкомісія, після проходження якої їх визначать на службу. Постанова міністра оборони дозволяє прийняти в цьому році на строкову службу 16 дівчат - шість в липні (на 11 місяців) і десять в жовтні (на вісім місяців). Теппор вважає, що бажаючих буде більше. Тим, хто не потрапить до армії в цьому році доведеться чекати наступного року, коли на строкову службу візьмуть вже 38 дівчат.

Невелика кількість жінок в армії обумовлена можливостями армійської інфраструктури - наявністю військових підрозділів, де для них створені відповідні побутові умови.

Цікаво, що в 2010 році в Ізраїлі стався скандал: демобілізувавшись з армії, дівчина розмістила в Інтернеті фото зі зв'язаними палестинцями.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 900 | Додав: adminA | Теги: естонська армія, дівчата, шестеро | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]