Пт, 2024-04-26, 22:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:50
Польща не братиме участі в газових проектах Росії на шкоду Україні, - заявляють у канцелярії Коморовського
Інші останні Економічні новини
Польська влада не візьме участі в газових проектах Російської Федерації, які створюють загрозу для інтересів України. Про це польське інформаційне агентство РАР повідомив міністр канцелярії президента Польщі Яромір Соколовський з посиланням на розмову очільників держав у неділю, 7 квітня, передає УНІАН.

"Президент Коморовський запевнив президента України, що польська сторона не робитиме жодних кроків у газовій співпраці з Росією, які б створювали загрозу інтересам України", - сказав Соколовський.

Він зазначив, що газова тема була однією з тих, що обговорювали президенти, разом з помилуванням колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка.

РАР повідомляє, що розмова про газ відбулася у контексті підписаного 5 квітня меморандуму між російським "Газпромом" і польсько-російською компанією "ЄвроПол Газ" за проектом "Ямал-2".

5 квітня голова польського уряду Дональд Туск заявив, що Польща не підтримає будівництво ще одного газопроводу в обхід України, розглянути можливість спорудження якого доручив "Газпрому" президент РФ Володимир Путін.

"Газпром" запропонував Польщі повернутися до проекту "Ямал-2", від якого росіяни відмовилися у 1998 році, але побудувати замість нитки до Німеччини новий газопровід у напрямку Словаччини.

За оцінками російського газового монополіста, таким чином до Польщі, Словаччини і Угорщини щороку можна буде додатково постачати 15 млрд кубометрів газу.

Представники польського уряду заявили, що Польща не зацікавлена у збільшенні постачань газу з РФ, вона намагається знайти інші джерела, щоб знизити свою залежність, але офіційно дасть відповідь після підготовки техніко-економічного обґрунтування цього проекту, яке має бути готовим через 6 місяців.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 971 | Додав: adminA | Теги: газові проекти Росії, Польща, канцелярія Коморовського, участь, шкода Україні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]