Пт, 2024-04-26, 02:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:29
Поновлення електропостачання Криму поки що не відбудеться
Інші останні Новини з регіонів України

Постачання електроенергії на територію тимчасово окупованого Криму поки що відновлено не буде. Про це ввечері 29 листопада на своїй сторінці в Facebook повідомив голова НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук.

"Відновлення енергопостачання поки не відбудеться. Один з фазних проводів розібраний на анкерній опорі і залишиться у такому стані до прийняття остаточного рішення. Всі інші роботи будуть завершені в повному обсязі", - йдеться в повідомленні.

Цього ж дня Ковальчук розповідав, що учасники блокади Криму погодилися допустити ремонтну бригаду до зруйнованої повітряної лінії 220 кВ "Каховська-Титан" у Херсонській області, по якій подається електроенергія на територію тимчасово окупованого Криму.

"...Міністр енергетики В.Демчишин повідомив про досягнення домовленостей зі штабом громадської блокади Криму після завершення робіт з відновлення лінії 220 кВ Каховська-Титан", - писав він у соцмережі.

Координатор акції з блокади Криму Ленур Іслямов заявляє про незмінність вимог учасників блокади стосовно пошкоджених на Херсонщині електроопор.

"Я не знаю, що Демчишин там написав... Питання в іншому: на самому початку була домовленість про те, що ми даємо можливість ремонтувати, але не підключати. Тобто, вони роблять заземлення, далі піднімають дроти, а ми чекаємо далі розв'язання наших питань, поки нічого не робимо", – сказав Іслямов у коментарі "Крим.Реалії".

Він зазначив, що енергоопори є власністю України, "тому ми будемо прагнути їх полагодити".

За словами Іслямова, ремонтники "Укренерго" щодня перебувають біля пошкоджених опор і "забезпечують їхню безпеку" разом з учасниками блокади.

"Тому все в штатному режимі. Нічого нового такого там зараз не відбувається", – зазначив Іслямов.

На своїй сторінці в Facebook Іслямов також повідомив, що в окупованому Криму готують проросійський мітинг проти "громадянської блокади Криму".

При цьому на мітинг змушують приходити працівників соціальної та державної сфери з числа кримських татар.

"У Криму 1 грудня, з подачі Ремзі Ільясова, силоміць зганяють працівників соціальної та державної сфери з числа кримських татар на мітинг проти блокади Криму. Людям погрожують звільненнями і штрафами. Залякують, багато хто в сум'ятті", - йдеться в повідомленні.

На думку Іслямова, таким чином окупаційна влада хоче "зробити картинку для ЗМІ".

Нагадаємо, активісти блокади вимагають від окупаційної влади РФ звільнення українських політв'язнів.

Довідка

20 вересня з ініціативи кримських татар розпочалася "товарна блокада" Криму.

20 листопада, близько 9-ї ранку "невідомі" пошкодили дві опори ЛЕП, що ведуть до Криму, у Генічеському та Чаплинському районі Херсонської області.

Зранку 21 листопада бійці Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" (ДУК ПС), представники Меджлісу кримськотатарського народу і громадянські активісти взяли "під охорону" пошкоджені опори лінії електропередач з метою не допустити їх ремонту.

Після протистояння з правоохоронцями, що супроводжували прибулих для заземлення опор, які все ще залишалися під напругою, енергетиків, активісти відступили і дозволили ремонтній бригаді провести роботи.

Однак увечері того ж дня пошкоджені опори ЛЕП повторно підірвали. Практично весь окупований Крим до півночі за київським часом залишився без електропостачання.

На півострові запровадили режим надзвичайної ситуації. В цілому Крим може забезпечити себе електроенергією максимум на 50 відсотків. Ця енергія могла б покрити побутові потреби населення півострова.

23 листопада Кабінет міністрів України тимчасово заборонив переміщення вантажних потоків в окупований Крим.

24 листопада Державна прикордонна служба України повністю перекрила вантажне сполучення з Кримом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 818 | Додав: adminA | Теги: поновлення електропостачання Криму, не відбудеться | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]