Пт, 2024-04-26, 21:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:36
Припинити шпигувати на її території Швейцарія вимагає від РФ
Інші останні Новини Європейського Союзу

Швейцарія вимагає від РФ припинити шпигувати на її території

Швейцарія зажадала від Росії припинити шпигунську діяльність на її території після того, як в останні дні стало відомо про два інциденти за участю російських шпигунів.

Про це повідомляє Reuters.

Міністерство закордонних справ Швейцарії в цьому році вже тричі викликало посла Росії в Берні, щоб висловити стурбованість з приводу підозрілих операцій, спрямованих на розташовані в Швейцарії організації, включаючи лабораторію, яка використовується для випробування хімічної зброї.

"Швейцарський департамент закордонних справ закликав Росію негайно припинити незаконну діяльність на швейцарській землі або проти швейцарських об'єктів", - йдеться в заяві МЗС.

Минулої п'ятниці Швейцарське розвідувальне агентство повідомило про спільну операцію з британськими та голландськими колегами із затримання двох російських шпигунів, які намагалися отримати дані з хімічної лабораторії в Шпіц недалеко від Берна. Підозрювані були затримані в Нідерландах і вислані з країни.

Крім того, швейцарська прокуратура заявила, що два російських шпигуна, заарештованих в Нідерландах, також підозрюються в спробі здійснення кібератаки на Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 859 | Додав: adminA | Теги: територія Швейцарії, шпигуни рф | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]