Сб, 2024-04-27, 04:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:28
Про вкрай низьку явку Охендовський повідомив і розмірковує про доцільність виборчої системи
Інші останні Політичні новини

У другому турі місцевих виборів поки спостерігається наднизька явка.

Про це голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заявив під час брифінгу в Києві, о 13 годині, інформує 5 канал.

"В цілому ситуація абсолютно спокійна. Підстав для занепокоєння Центральної виборчої комісії по окремих місцях проведення голосування на даний момент немає. Єдине, що хвилює, звичайно, це наднизька явка виборців, яку ми маємо на даний момент.

Якщо тенденції збережуться, то цілком імовірно, що явка становитиме десь близько 30% і тоді, на мій погляд, виникне питання у наших законодавців щодо доцільності і взагалі збереження системи абсолютної більшості, використовуваної для виборів мерів великих міст", - розповів чиновник.

Як відомо, сьогодні, 15 листопада, в Україні проходить другий тур місцевих виборів. Зокрема, відбудеться голосування в 19 обласних центрах: Києві, Вінниці, Луцьку, Дніпропетровську, Житомирі, Ужгороді, Запоріжжі, Івано-Франківську, Кіровограді, Львові, Миколаєві, Полтаві, Рівному, Сумах, Херсоні, Хмельницькому, Черкасах, Чернівцях та Чернігові.

Відзначимо, що Комітет виборців України очікує рекордно низької явки під час другого туру місцевих виборів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 866 | Додав: adminA | Теги: Охендовський, вкрай низька явка, доцільність виборчої системи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]