Пт, 2024-04-26, 19:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:24
Проти корупції протестували три мільйони аргентинців по всій країні
Інші останні Новини світу
Понад мільйон людей взяли участь в акціях протесту в столиці Аргентини, ще близько 2 мільйонів протестували в інших містах, повідомляє РИА "Новости".

Демонстрації стали найбільшою загальнонаціональною акцією за останні місяці.

Головною вимогою протестуючих стала боротьба з корупцією серед високопоставлених чиновників. У неділю, 14 квітня, вибухнув скандал у зв'язку з "відмиванням" грошей фінансистами, близькими до нинішнього уряду. Демонстранти також протестували проти ініційованої президентом Крістіною Кіршнер судової реформи і проти реформування конституції, щоб надати Кіршнер можливість бути переобраним на третій термін.

Протестуючі звинувачували уряд у небажанні і невмінні боротися з інфляцією, а також в неефективній економічній політиці.

Крім того, демонстранти в місті Ла-Плата, де в результаті недавньої повені загинули не менше 53 осіб, звинуватили місцеву владу в бездіяльності в перші години після стихії, а центральну владу - в недостатніх інвестиціях в міську інфраструктуру. Подібні акції протесту пройшли також у містах Сальта, Тукуман, Росаріо і деяких інших.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1002 | Додав: adminA | Теги: Протест, корупція, три мільйони аргентинців, всій країні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]