Сб, 2024-04-27, 00:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:11
Проведення антитерористичної операції в Криму підтримали більшість українців - опитування
Інші останні Надзвичайні новини
Більшість українців вважає, що влада повинна провести в Криму антитерористичну операцію, щоб нейтралізувати "невідомих" зі зброєю та спорядженням російської армії.

Такий результат проведеного УНИАН опитування в соцмережі ВКонтакте.

В опитуванні взяло участь майже 22 тисячі осіб.

Абсолютна більшість респондентів - 84,5% - вважають, що Україна повинна провести в Криму антитерористичну операцію із залученням військових України і, можливо, НАТО для того, щоб нейтралізувати "невідомих" зі зброєю та спорядженням російської армії, приналежність яких до себе Росія не визнає.

10,3% опитаних виступили за те, щоб нова влада Криму, хоч і нелегітимна, сама вирішила долю півострова і його жителів.

І лише 5,2% згодні на залучення Росії для наведення порядку на півострові і на проведення антитерористичної операції спільно з російськими військовими.

77% українців хочуть до ЄС, 57% проти російської мови як другої державної - опитування

Канал "1+1" провів опитування "Всенародний інтернет референдум", на якому українці однозначно підтримали необхідність вступу до НАТО і приєднання до Євросоюзу, пише ТСН.ua.

Інтернет-користувачі мали можливість висловитися з приводу трьох питань: вступу до НАТО, інтеграції з Євросоюзом та впровадження в Україні двох державних мов - української та російської.

Так, більшість опитаних висловилася за вступ України в НАТО (майже 80 тис. осіб). Негативно на відповідне питання відповіли менше 35 тис. опитаних.

Крім того, українці активно підтримали тезу, що Україна повинна подати заявку на вступ до ЄС. "Так" відповіли більше 88 тис. чоловік, що складає 77% опитаних.

Менш однозначною виявилося голосування з мовного питання. Так, дві офіційні мови в Україні підтримали менше 49 тис. опитаних (43%), негативно висловилися трохи більше респондентів - 65 тис. осіб, що становить відповідно 57%.

Редакція ТСН зазначає, що дане опитування не є репрезентативним, але зазначає, що активність читачів була надзвичайно високою.

Нагадаємо, за результатами попередніх опитувань, 62% громадян підтримують вступ України до Європейського Союзу і готові проголосувати за це на відповідному референдумі, якби він проводився найближчим часом.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 869 | Додав: adminA | Теги: антитерористичної операції, опитування, більшість українців, криму | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]