Пт, 2024-04-26, 10:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:23
Садовий: "Порошенко - не месія" - Tageszeitung
Інші останні Іноземна преса про Україну

Порошенко - не месія, а управлінець, впевнений міський голова українського Львова Андрій Садовий. "Він повинен показувати особистий приклад і багато працювати над тим, щоб в Україні запрацювало європейське право", - заявив градоначальник у своєму інтерв'ю німецькому виданню Tageszeitung.

Садовий сподівається, що "запровадження європейського законодавства зведе до мінімуму корупцію в Україні, в результаті чого країна стане більш привабливою для іноземних інвесторів". Підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, за його словами, не зашкодить торгівлі з Росією. "Росія - важливий торговельний партнер України, але вона розуміє тільки мову сили". Тому Україні, як вважає Садовий, необхідно "підвищити власну економічну міць, після чого жодних проблем з Росією у неї не буде": "Якщо ми покращимо відносини з Європою, ми зможемо вийти на нові ринки, і Росія вже не буде аж такою важливою для нас".

У Західній Україні в останні роки на чверть зросла IT-індустрія. "Експорт нових технологій - це шанс для України, - розповідає Садовий. - Ми, наприклад, виробляємо трамваї з низькою підлогою, які з технічного погляду нічим не поступаються трамваям Siemens, але коштують вчетверо дешевше". Крім цього, продовжує українець, тут "гарна земля. Після того як ми модернізуємо наше сільське господарство, ми зможемо годувати всю Європу".

Потенціал України дуже високий, підсумовує Садовий.

Переклад InoPressa

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 1460 | Додав: admin | Теги: порошенко не месія, Садовий | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]