Пт, 2024-04-26, 02:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:26
Щасливий шлюб сприяє розвитку ожиріння у подружжя
Інші останні Новини світу науки і технологій

Дослідження американських психологів показало, що задоволені своїм шлюбом молодята в перші роки спільного життя набирають вагу і з часом продовжують гладшати, пише The Times of India.

Психолог Андреа Мальтзер з колегами з Південного медичного університету в Далласі дійшов висновку, що щасливий шлюб негативно позначається на здоров'ї партнерів, оскільки стрімке збільшення маси тіла підвищувало ризик розвитку різних захворювань, передає РИА "Новости".

У той же час вчені встановили, що люди, яких не задовольняє шлюб, набирають менше ваги, що спростовує теорію безумовної користі щасливого шлюбного союзу. Насправді, як стверджують психологи, хороші стосунки в родині знижують особистісну мотивацію людей. У задоволеного подружжя зникає потреба приваблювати протилежну стать, і як наслідок, стежити за собою.

Мельтзер також нагадує про результати попередніх досліджень зв'язку шлюбу зі збільшенням ваги, а розлучення - з його зниженням. У дослідженні позитивні аспекти для здоров'я спостерігалися у випадку зі щасливими парами. Тому психолог визнає, що в цьому питанні важко дійти однозначних висновків.

Основним плюсом шлюбного союзу для стану здоров'я людей вчені вважають те, що подружжя частіше приймає ліки в належний час і щорічно ходить на перевірку до лікаря. В результаті стан їхнього здоров'я поліпшується.

Зазначимо, науковці з Єврейського університету у Єрусалимі стверджують, що можна схуднути, не вилучаючи зі свого раціону жирну їжу. Фахівці заявляють, що для того, щоб уникнути порушення метаболізму і накопичення "жирку" на животі, достатньо прислухатися до біологічного годинника.

А ось у серпні 2012 року британські науковці встановили, що люди з надмірною вагою входять до групи ризику з розумових захворювань.

Додамо, що нинішні продовольчі системи заохочують раціони харчування, які спричиняють появу надмірної ваги та ожиріння, через які в світі помирає більше людей, ніж від недоїдання. Про це йдеться в доповіді спеціального доповідача ООН з питання про право на харчування Олів'є де Шуттера.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 951 | Додав: abel | Теги: щасливий шлюб, подружжя, розвиток ожиріння | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]