Пт, 2024-04-26, 03:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:40
Ще двох підозрюваних поліція США вичислила у бостонському теракті. Допомогли аматорські відео та фотографії
Інші останні Новини світу
Американські правоохоронці повідомили про встановлення перших двох підозрюваних у скоєнні теракту під час Бостонського марафону. Раніше влада США повідомляла про виявлення одного можливого злочинця, проте дані про його затримання не підтвердилися. Також зі списку підозрюваних до цього моменту вилучили молодого виходця з Близького Сходу, якого взяли під варту відразу після теракту, пише NEWSru.com.

Відеозаписи і фотографії з місця двох вибухів поблизу фінішної прямої марафонської дистанції дозволили слідчим вичислити двох людей, можливо, причетних до скоєння теракту. Правоохоронці поки що не повідомляють ніяких подробиць про ймовірних злочинців, невідомо також, чи вдалося встановити їхні особи і нинішнє місцеперебування. Немає і приблизних орієнтувань, тож журналісти з уривчастих відомостей, які надходять з поліцейських джерел, намагаються скласти описи підозрюваних.

Можна припустити, що незважаючи на повідомлення влади про "істотний прогрес" у розслідуванні, робота в цьому напрямі тільки починається, і правоохоронці не діляться інформацією з журналістами, щоб не давати злочинцям шансів втекти. У цьому зв'язку навіть була скасована прес-конференція поліції Бостона, призначена на вечір середи 17 квітня.

Можливі підозрювані

Раніше повідомлялося, що в поле зору американських слідчих потрапив якийсь темношкірий чоловік, який, імовірно, залишив рюкзак поблизу того місця, де стався один з вибухів. Підозрюваний потрапив на запис камери зовнішнього спостереження, розмовляючи по телефону. Втім, ЗМІ не підтверджує інформацію про те, що він був темношкірим.

На даний момент відомо лише, що на відеозаписі слідчі розгледіли підозрілу людину в чорній куртці, сірому светрі з капюшоном і у світлій бейсболці. Після того як спрацювала бомба, він швидко пішов у напрямку до місця, де незабаром стався другий вибух. Зараз правоохоронці вивчають записи телефонних переговорів, зроблених у Бостоні незадовго до вибухів.

Тим часом британська The Daily Mail на знімках з місця трагедії розгледіла іншого підозрілого чоловіка - білошкірого хлопця в чорних штанах і светрі, який, на відміну від решти, не повалився на землю від страху, а тікав кудись геть. Одяг хлопця весь порваний на шматки, він очевидно отримав якісь поранення, але при цьому не впадав у ступор від страху і шоку, як інші, вказує видання.

Раніше на фотографіях з місця трагедії була помічена і ще одна дивна особа - якийсь чоловік на даху будівлі спостерігав за вулицею, по якій фінішували марафонці. Причому в момент вибуху він і далі спокійно поглядав на події. Влада США не уточнює, чи є він одним з двох підозрюваних, що розшукуються в даний момент. Також поки що не знаходить підтвердження версія британців про чоловіка в чорному.

Тим часом стало відомо, що слідчі зняли підозру з 22-річного студента з Саудівської Аравії, якого взяли під варту в шпиталі, куди молодий чоловік був доставлений після вибуху. Саме в його квартирі, як з'ясувалося, через кілька годин після теракту проходив обшук. Підозри також знято з його сусіда по квартирі, 20-річного студента, також з Саудівської Аравії. Обидва юнаки постраждали внаслідок теракту і зараз проходять лікування, проте їхні травми, наскільки відомо, життю не загрожують.

Раніше поліцейський департамент Бостона офіційно заявив про те, що ніяких арештів за підозрою в причетності до скоєння теракту на Бостонському марафоні не здійснювалося.

Нагадаємо, минулого понеділка два вибухи прогриміли на одній з центральних вулиць Бостона, недалеко від фінішної прямої знаменитого Бостонського марафону. В результаті теракту загинули три людини, понад 180 людей отримали поранення.

Підірвані в Бостоні бомби були виготовлені зі звичайних скороварок, які начинили дрібними металевими предметами на кшталт кулькопідшипників. І хоча сила вибуху була не надто великою (кратерів на асфальті і пошкоджень на будівлях не залишилося), фахівці припускають, що в бомбу додали чорний порох, який можна купити у багатьох магазинах спорттоварів. Вибухові пристрої, імовірно, були приведені в дію за допомогою таймерів. Також сьогодні на даху однієї з будівель недалеко від місця вибухів слідчі виявили кришку від скороварки.

У четвер, 18 квітня, у бостонському кафедральному соборі відбудеться міжконфесійна служба за загиблими внаслідок теракту, на якій виступатиме президент США Барак Обама.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 926 | Додав: adminA | Теги: відео та фотографії, поліція США, бостонський теракт, підозрювані | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]