Сб, 2024-04-27, 00:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:56
Стартував екстрений опалювальний сезон
Інші останні Економічні новини
Опалювальний сезон в Києві та низці інших міст України має початися із сьогоднішнього дня, 30 вересня, повідомляє "5 канал"

Таке рішення ухвалила влада столиці, зважаючи на прогнози погоди на найближчі дні. Згідно з обіцянками синоптиків, найближчим часом середня добова температура повітря не перевищуватиме 8 градусів за Цельсієм. Поряд з цим "потепління" відчують не всі одразу.

Підключення до тепла відбуватиметься в кілька етапів. Спочатку опалювати почнуть лікарні, дитсадки, виші і школи, а потім житлові будинки і адміністративні будівлі. Зокрема вже тепло в оселях у мешканців Вінниці та Хмельницького. Нагадаємо, що чимало українців можуть лишитися взимку без опалення.

Опалення в багатьох держустановах України таки увімкнули

У багатьох лікарнях і пологових будинках вже тепло (їх включили за заявками ), в інших держустановах холодно через аномально прохолоднийі дощовий вересень. Найтепліше зараз в музеях, супермаркетах і метро, а от у дитсадках і школах діти мерзнуть при 16-17 градусах, пише "Сегодня"

Першими, крім лікарень, батареї потеплішають у школах та садочках. А поки умови там спартанські, але в межах норми .

"Бачите, ось сиджу в куртці. У нас дуже холодні приміщення. Зараз 15 градусів, вранці буде 11.

Але вікна замінили на склопакети і, коли включать опалення, буде нормально, - поскаржився сторож одного з садочків на Шулявці.

В іншому дитсадку, де температура +14, деякі дітлахи в теплих светрах, інші і зовсім в куртках.

" Краще хай не роздягаються, а то ще захворіють ", - сказала вихователька Анна.

У держустановах поміряти температуру не дали, але по відчуттях там комфортно.

"Тепло у нас тут, вітродуй над входом працює постійно. Але опалення по місту давно пора включати ", - сказав нам постовий у Кабміні.

А от у мерії співробітники скаржаться на прохолоду.

" Під вікном не дуже комфортно сидіти - дме. Для обігріву включаємо кондиціонери. Багато ходять в хустках і п'ють " гарячливе " в їдальні ", - сміється одна зі співробітниць.

А от у наметовому містечку на Хрещатику гріються в основному чаєм.

" Погрітись заходимо в намети. Це буде вже третя наша зимівля тут . Ми одягаємося дуже тепло, і у нас завжди напоготові гарячий чай- каву. А в наметі, де ми його п'ємо - маленький обігрівач ", - каже одна зі старожилів Світлана Сергіївна.

У квартирах киян теж холодно, близько 14 градусів тепла. " Сплю в светрі і під двома ковдрами ", - скаржиться Марія.

Нагадаємо, розпочати опалювальний сезон раніше 15 жовтня влада вирішила через погоду, а до 15-го вони обіцяють підключити навіть всі квартири.

Тим більше, що на цьому тижні Гідрометцентр обіцяє нічні заморозки. " А вдень температура не підніметься вище 6-8 градусів тепла", - кажуть синоптики.

В цей же час багато киян досі сидять навіть без гарячої води. А без її підключення неможливо і опалення.

"Дуже переживаю, коли у нас включать тепло. Води - то гарячої немає вже майже три місяці " , - поскаржилася читачка Інна з Оболоні.

У "Київенерго" пояснили, що всьому виною ремонт магістральних трубопроводів. " Усього цього року планувалося замінити більше 30 км таких трубопроводів, в їх числі і 4,8 в Оболонському районі", - сказали в компанії.

Тим щонайменше не підключеними до гарячого водопостачання на 1 жовтня залишаться 250 столичних будинків, в яких, як обіцяють в КМДА, до 15 жовтня потеплішають і труби і батареї.

В Харківських лікарнях тепло з п'ятниці

З п'ятниці, 27 вересня, у Харкові розпочався опалювальний сезон. Поки мова не йде про потепління в квартирах, повідомляють " Вести"

Згідно з офіційною інформацією міськради, з п'ятниці і впродовж усіх вихідних до централізованого опалення підключали лікарні.

Сьогодні, 30 вересня, потеплішає в поліклініках і диспансерах. Чи почнеться заздалегідь опалювальний сезон у багатоквартирних будинках, поки невідомо: завтра про це розповість директор КП " ХТМ " Сергій Андрєєв.

Синоптки обіцяють заморозки і дощі

У понеділок, 30 вересня, погоду в Україні визначатиме холодна повітряна маса з температурою нижче від кліматичної норми Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с.

Температура вночі очікується на рівні 1-6 тепла, а на поверхні ґрунту та місцями в повітрі повсюдно, окрім узбережжя морів, очікуються заморозки 0-5 ; удень 7-12 тепла, у південній частині та на Закарпатті 11-16 . У Києві - без істотних опадів. Температура вночі 1-3 тепла, на ґрунті заморозки 0-2 , вдень 8-10 .

У вівторок, 1 жовтня, на більшій частині території України також обійдеться без опадів, лише в південній частині країни пройдуть дощі, місцями сильні.

Вітер північно -східний , 5-10 м/с, на півдні Одещини та в Криму місцями пориви 15-20 м/ с.

Температура вночі 1-6 тепла, на поверхні ґрунту та місцями в повітрі (окрім півдня та Закарпаття ) заморозки 0-5 ; удень 5-10 тепла, на Закарпатті до 16 ; у південній частині вночі 3-8 тепла, вдень 8-13 . У Києві - без опадів. Температура вночі 2-4 тепла, на грунті заморозки 0-2 , вдень 8-10 .

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що українські синоптики не обнадіюють громадян, обіцяючи , що жовтень буде, не менш холодним і дощовим, ніж нині вересень. За майбутній місяць може бути всього кілька сонячних днів/

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 940 | Додав: adminA | Теги: екстрений опалювальний сезон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]