Пт, 2024-04-26, 14:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:25
Статус "нон ґрата" у Каннах з данського кінорежисера Ларса фон Трієра зняли
Інші останні Новини Європейського Союзу
Дирекція Каннського фестивалю зняла статус "нон ґрата" з режисера Ларса фон Трієра, якого у 2011 році вигнали з кінофоруму за "нацистський" жарт на прес-конференції. Про це повідомляє Lenta.ru із посиланням на Screen Daily.

Художній керівник фестивалю Тьєррі Фремо (Thierry Fremaux) заявив, що фон Трієра не оголошували персоною нон ґрата назавжди, а тільки на 2011 рік, коли вибухнув скандал.

За словами Фремо, він ще не бачив нового фільму фон Трієра "Німфоманка", оскільки режисер ще не закінчив його.

"Якщо він одного разу принесе нам новий фільм для показу на фестивалі, ми, звичайно, обговоримо цю пропозицію", - сказав Фремо.

Раніше ходили чутки, що прем'єра "Німфоманки" може пройти в Каннах, але потім з'ясувалося, що фон Трієр не встиг закінчити картину вчасно.

66-й за ліком Каннський фестиваль пройде з 15 по 26 травня 2013 року. Його відкриє фільм База Лурмана "Великий Гетсбі".

Скандал у Каннах в 2011 році стався на прес-конференції, що супроводжувала показ фільму Ларса фон Трієра "Меланхолія". На ній фон Трієр, зокрема, заявив, що не має нічого проти євреїв, але відчуває себе певною мірою нацистом і "трохи симпатизує Гітлеру". Пізніше режисер вибачився за свої слова, пояснивши, що це був жарт, проте дирекція Каннського фестивалю негайно оголосила режисера персоною нон ґрата, заявивши, що категорично засуджує його висловлювання.

У серпні 2011 року влада французького міста Грасса звинуватила фон Трієра у "виправданні нацистських злочинів", і на режисера було заведено справу. Фон Трієра допитала данська поліція в ході розслідування, проте вже в грудні 2011 року справу закрили.

Пізніше національне товариство кінокритиків США обрало найкращим фільмом 2011 року "Меланхолію" Ларса фон Трієра.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 902 | Додав: adminA | Теги: данський кінорежисер Ларс фон Трієр, статус нон ґрата у Каннах | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]