Пт, 2024-04-26, 10:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:16
Страйк колективу телеканалу ТВі незалежна медіа-профспілка підтримує
Інші останні Телевізійні новини
Незалежна медіа-профспілка підтримує страйк колективу телеканалу ТВі. Про це повідомляє "Телекритика".

"Медіа-профспілка вважає, що чергові в українському медійному середовищі з`ясування стосунків між медіа-магнатами відбуваються без врахування інтересів рядових журналістів. Саме це спричинило невдоволення колективу і спонукало його оголосити страйк", - йдеться у заяві медіа-профспілки.

НМПУ спостерігає за подіями і обіцяє негайно реагувати на найменше порушення прав колективу, серед якого є члени медіа-профспілки.

"Крім того, медіа-профспілка з сумом констатує факт, що ТВі, який тривалий час займав незалежну позицію і асоціювався з реальною свободою слова, сам опинився в епіцентрі нездорових розборок. Це загрожує, не лише втратою репутації для телеканалу, але і самому його існуванню. А відтак послаблює позиції вільного слова в Україні", - зазначають у профспілці.

НМПУ відзначає, що подібна ситуація склалася в країні не вперше. "Вона повторюватиметься і далі, поки власність ЗМІ залишатиметься непрозорою. НМПУ вважає, що необхідно ініціювати зміни до законодавства, які б гарантували, що власники масмедіа не зможуть ховатися за офшорними фірмами", - кажуть НМПУ.

НМПУ закликала конфліктуючі сторони відмовитися від екстремальних форм боротьби і повернутися в цивілізовані рамки: провести переговори і ухвалити рішення з врахуванням інтересів усіх зацікавлених сторін.

23 квітня прес-служба ТВі повідомила, що новим генеральним директором телеканалу ТВі став Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук. Новим інвестором каналу став бізнесмен Олександр Альтман.

У цей же день ввечері на сайті держпідприємства "Інформаційно-ресурсний центр" з'явилася інформація, що Шевченко внесений до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців як керівник ТОВ "ТРК "ТелеРадіоСвіт"(Київ), яке здійснює супутникове мовлення ( телебачення) під логотипом "ТВі".

Тимчасом власник ТВі Костянтин Кагаловський заявляє про рейдерське захоплення телеканалу і стверджує, що не підписував жодних папері про продаж телеканалу, документи підроблені.

"Канал я не продав і продавати не збирався", - сказав Кагаловський на прес-конференції у вівторок.

Він підкреслив, що має намір протягом доби розібратися з ситуацією: "Законним чином ми це питання вирішимо протягом 24 годин від того, як ми з вами тут зібралися". Відсторонена генеральний директор ТВі Катеринчук звернулася в міліцію із заявою про рейдерське захоплення телеканалу. Крім того, вона заявила, що у зв'язку з рейдерським захопленням телеканалу у вівторок, 23 квітня, жодні передачі в ефірі ТВі виходити не будуть. Тим часом колектив каналу ТВі оголосив страйк до залагодження конфлікту між власниками телеканалу.

ТВі тривалий час був об'єктом конфлікту в українських і закордонних судах між компаніями, пов'язаними з бізнесменами Кагаловським і Володимиром Гусинським. Останній намагався повернути контроль над каналом або вкладені інвестиції.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Телевізійні новини | Переглядів: 1084 | Додав: adminA | Теги: страйк колективу телеканалу ТВі, незалежна медіа-профспілка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]